ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2478 / 2479?print=1 / 2480 >

Teleurgestelde reiziger lijn 3 RandstadRail stapt over op de auto

zondag 7 december 2014

De Zoetermeerse leraar Marcel den Hollander is klaar met RandstadRail. Met de nodige tegenzin is hij na 7 jaar op en neer reizen naar zijn werk in Den Haag overgestapt op de auto. In een brief aan de HTM legt hij zijn besluit uit en beklaagt hij zich over het 'onbetrouwbare vervoermiddel'.
Den Hollander is leraar in Den Haag. Zelf woont hij vlakbij Station Leidsewallen in Zoetermeer. Met lijn 3 van RandstadRail heeft hij een directe verbinding naar zijn werk (halte Van Speijkstraat in Den Haag).

Omdat hij voor de klas staat vertrekt hij een half uur eerder van huis. Maar door wissel- en seinstoringen of trams die gewoon uitvallen, komt hij toch regelmatig te laat op zijn werk. Dat er wel eens vertraging is, kan hij nog wel begrijpen. "Maar het gemak, waarmee de HTM het de reizigers aandoet om meerdere keren per maand of zelfs per week, de reizigers niet adequaat en op tijd te vervoeren, is hemeltergend", aldus Den Hollander.

Gebrek aan ambitie
Afgelopen vrijdag was de maat vol. Dit keer ging het om een kapot voertuig, waardoor het tramverkeer tussen Zoetermeer en Den Haag werd lamgelegd. De Zoetermeerse leraar verwijt HTM 'een gebrek aan ambitie'.

Daarbij blijft het niet: "Het wissel- en seinmateriaal is zo kapot, dat het op Marktplaats aangeschaft moet zijn." Verder beklaagt hij zich over de prijs-kwaliteitverhouding: "Voor een ritje betaal ik 3,92 euro, voor die prijs mag ik echt véél meer kwaliteit verwachten."

Het kan alleen maar beter worden
Den Hollander eindigt zijn brief met de wens dat een ander bedrijf het vervoer tussen Zoetermeer en Den Haag overneemt. Pas dan zal hij weer gebruik maken van de verbinding: "Het kan alleen maar beter worden."

De brief is zondag opgepakt door GroenLinks Zoetermeer, die al jaren aandacht vraagt voor de slechte dienstverlening. Met het plaatsen van de brief hoopt de fractie meer klachten te verzamelen over lijn 3 van de RandstadRail tussen Den Haag en Zoetermeer.


Bericht geplaatst op maandag 8 december 2014
Bron: Omroep West; zondag 7 december 2014
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |