ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2485 / 2486 / 2487 >

Bouw station Bleizo bijna van start

woensdag 24 december 2014

Het gaat beginnen. De bouw van het veel besproken nieuwe NS-station Bleizo, op de grens van Bleiswijk en Zoetermeer. De colleges van burgemeester en wethouders van Lansingerland en Zoetermeer vragen de gemeenteraden akkoord te gaan. De behandelingen hierover zijn in januari.

Vanaf 2018 moeten de NS-treinen op dit hagelnieuwe station vier keer per uur stoppen. In de plannen geldt Bleizo als een vervoersknooppunt met een betere ontsluiting van de railnetwerken van Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. Het zou een minimale reistijdwinst van 25 minuten opleveren.
Bleizo is een langlopend (hoofdpijn)dossier binnen de gemeente Lansingerland. In juni dit jaar liet staatssecretaris Mansveld dan eindelijk weten dat het station er definitief komt. Het rijk stelt 12 miljoen euro ter beschikking.
Plannen te over voor het gebied rond het station. Een Factory Outlet Centre, een Transportium en een P+R-zone. De eerste haalde het niet, de andere twee wel, als was het na lang soebatten en in andere vormen dan oorspronkelijk gepland. Bleizo wordt het kloppend hart waar treinen, bussen, metro (RandstadRail) en fietsen samenkomen. En dat naast de drukke autosnelweg A12. Wat wil je als vervoer nog meer. Ja, vliegtuigen. Maar Rotterdam Den Hague Airport is niet ver weg.
De beide gemeenten moeten nu nog hun goedkeuring geven aan de financiŽle en organisatorische afspraken met NS, Haaglanden en Bleizo en dan kan de eerste spa de grond in. Na instemming kunnen de voorbereidingen verder. In het voorjaar van 2015 is het definitieve ontwerp voor het station klaar.
Parallel hieraan worden voorbereidingen getroffen voor het (ver)leggen van kabels en leidingen, zo melden de betrokken partijen. De feitelijke bouw van station Bleizo start in de zomer van 2016. Daarbij zitten ook het P+R-parkeerterrein (700 plekken) en de fietsvoorzieningen en brug over de A12. Naar verwachting wordt het station eind 2018 geopend.


Bericht geplaatst op zaterdag 27 december 2014
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van woensdag 24 december 2014
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |