ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 248 / 249 / 250 >

Verven en een ritje met de Sprinter

woensdag 8 januari 2003

door Connie van Uffelen
Een likje verf van D66-lijsttrekker Thom de Graaf, en een PvdA-kaartje in de Sprinter van Tweede-Kamerlid Jeltje van Nieuwenhoven.

[...]

Eenmaal terug in het Stadhuis, vertelt verkeerswethouder en partijgenoot Edo Haan de politici over de Sprinter voordat zij zelf een ritje maken. Hij legt uit dat hij dat een half jaar geleden ook deed met partijvoorzitter Ruud Koole. "Om half vier kwamen er vijf conducteurs en de helft van de kinderen schoot er niet in. Die hadden dus allemaal geen kaartje."
De wethouder schets de geschiedenis van de Stadslijn. "Toen de NS ging privatiseren, kwamen er bezuinigingen. Het ging om hele oude treintoestellen. Conducteurs gingen de lijn af. Sindsdien zijn er razziaploegen." Hij noemt een rit met de Sprinter 'unheimisch'. "Mijn dochter van zestien rijdt niet 's avonds. Onlangs werden een broer en zus door een groep Antillianen - ik zeg het maar ronduit - in elkaar gemept. Het ging niet goed. We besloten een lik-op-stuk-beleid te voeren. In zestien dagen tijd waren er 1872 aanhoudingen, 1265 mensen reden zwart." De PvdA'ers schrikken ervan.

Conducteurs
Ondanks een onderbezetting op de lijn, bevalt het anti-hufterbeleid goed, zo meldt Haan. Het zou volgens hem aardig zijn om opnieuw conducteurs op de lijn te zetten. En dan in de vorm van mensen met ID-banen (de voormalige Melkertbanen), vindt hij. Dat is ook precies waar Van Nieuwenhoven landelijk meer in ziet dan in het plan van het CDA om ook in trein, tram en metro preventief te fouilleren. "Je kunt als burgemeester nu al plekken aanwijzen om dat te doen. Wij willen eerst eens uitproberen of meer conducteurs helpt, anders kom je met dat fouilleren al snel uit bij mensen met een bepaald kleurtje."
Eenmaal linksom met de trein mee, delen Van Nieuwenhoven en haar collega's PvdA-kaarten uit met het verzoek op 22 januari aan de partij te denken. "Het komt allemaal goed hoor met jullie", zegt een vrouw. Een man vertelt dat hij vlak voor kerst nog in zijn gezicht is gespuugd. Dat weerhoudt hem er echter niet van ook 's avonds de Sprinter te pakken. Zijn reisgenote doet dat juist weer niet. Het valt de politica op dat weinigen klagen over onveiligheid. Dat ligt wellicht aan het feit dat de forensen van buiten Zoetermeer alleen overdag dit stuk reizen. "Maar camera's scheelt ook, he?", zegt Van Nieuwenhoven tegen een reiziger. "En een beetje opvoeden", antwoordt deze.


Bericht geplaatst op vrijdag 21 november 2003
Ingekort bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer 8 januari 2003
Meer nieuwsberichten over | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |