ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2491 / 2492 / 2493 >

Raad is HTM 'spuugzat'

maandag 16 februari 2015

Vorige week stond de RandstadRail weer een uur lang stil. Voor de gemeenteraad was dat een reden voor een spoeddebat. De raad vindt dat wethouder Rosier de duimschroeven bij de HTM moet aandraaien.

De raadsleden somden afgelopen maandag in rap tempo de problemen rond de RandstadRail op. Wissels die zijn vervangen maar nog steeds niet goed werken, informatieborden die bij problemen geen info geven, personeel dat niets weet en liften die niet goed werken. Volgens veel partijen is de maat vol. "Het college moet zijn tanden aan de HTM laten zien", aldus Ivan Beij van de SP.
Verantwoordelijk wethouder Marc Rosier bevestigt dat er sprake is van ondermaatse dienstverlening. "Er is terechte frustratie over de informatie en de dienstverlening. Ik heb vorige week direct een gesprek met de directeur van de HTM gehad en de HTM zit er ook zo in", aldus Rosier.
Volgens de wethouder is het afdwingen van een oplossing echter voor hem niet mogelijk. "Ik heb geen macht om dit af te dwingen.", aldus Rosier. Beij is het hier niet mee eens. "Afdwingen kan wel. Het is een politiek keuze", bijt hij Rosier toe. De gemeenteraad neemt unaniem een motie aan waarin zij het college opdraagt om meer druk uit te oefenen op de HTM. Rosier belooft de raad dat hij meer druk zal zetten en komt over een maand met een memo.


Bericht geplaatst op vrijdag 20 februari 2015
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van maandag 16 februari 2015
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |