ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2493 / 2494 / 2495 >

Politiek Zoetermeer klaar met aanhoudende problemen met RandstadRail

maandag 2 februari 2015

De politiek in Zoetermeer is de storingen met de RandstadRail meer dan zat. In een debat dat enkele partijen maandagavond op stel en sprong willen organiseren eisen ze dat verantwoordelijk wethouder Marc Rosier (VVD) snel ingrijpt.
Voor Zoetermeer is de RandstadRail een belangrijke verbinding naar Den Haag, maar ook naar Rotterdam via de halte Leidscheveen. Woensdag werd het tramverkeer in de war geschopt door een storing in een wissel bij het Forepark. Zowel richting Den Haag als Zoetermeer reed RandstadRail met grote vertraging. Vervoerder HTM had moeite om de problemen te verhelpen.

Het afgelopen jaar heeft HTM voor 1,2 miljoen euro aan de rails vertimmerd tussen Den Haag en Zoetermeer. "Wij willen er zeker van zijn dat deze nieuwe storingen niets te maken hebben met de investeringen die onlangs zijn gedaan", aldus Jan Willem Schotel van de VVD in Zoetermeer. "In het verleden stonden RandstadRailvoertuigen vaak stil doordat wissels niet goed communiceerden met seinen. De nieuwe investering moest daar verandering in aanbrengen."

Tot voor kort ging het Stadsgewest Haaglanden over het openbaar vervoer, maar sinds januari bestaat dat gemeentelijke samenwerkingsverband niet meer. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag gaat voortaan over vervoer.

Ook GroenLinks, SP en Zo!Zoetermeer vinden dat er iets snel moet gebeuren met het verbeteren van het vervoer met de RandstadRail. De Zoetermeerse GroenLinks-fractievoorzitter Jakobien Groeneveld ondervond de ellende van woensdag met de RandstadRail zelf. Via Twitter liet ze weten dat anderhalf uur vast stond. De ellende met de RandstadRail zit er zo hoog dat ze een spoeddebat heeft geŽist. 'Tijd voor stappen', twittert Groeneveld die bijval krijgt van haar SP-collega Ivan Beij. 'Vervoersautoriteit metropoolregio moet snel autoriteit tonen. Daadkrachtig nodig!', twittert Zo!Zoetermeer.


Bericht geplaatst op zaterdag 28 februari 2015
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 2 februari 2015
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |