ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2494 / 2495 / 2496 >

RandstadRail tussen Den Haag en Zoetermeer in de soep door gepland onderhoud

donderdag 12 februari 2015

De grote storing bij RandstadRail, woensdag tussen Den Haag en Zoetermeer, is veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden. Dat laat vervoerder HTM donderdag weten. Reizigers kregen urenlang te maken met grote vertragingen.
Na de werkzaamheden ging het mis met de wissel bij het Forepark. Het systeem dacht dat er een tram op het spoor stond die er niet was, maar het sein ging daardoor wel op rood. De bestuurders mochten alleen nog op zicht rijden, dat betekent langzaam rijden met als gevolg een file van trams en veel overlast voor de passagiers.

Het kostte de HTM veel tijd om de zogenaamde spoorbezetmelding uit het systeem te krijgen en de trams weer normaal te laten rijden. De vervoerder laat weten de overlast voor de reizigers erg vervelend te vinden. De rest van de onderhoudswerkzaamheden is opgeschort tot duidelijk is hoe deze storing kon ontstaan.

Storingen helemaal zat
De politiek in Zoetermeer is de storingen helemaal zat. De VVD in die stad wil van verantwoordelijk wethouder Marc Rosier (VVD) weten of de laatste storing iets te maken heeft met eerdere wisselproblemen. Volgens HTM is dat niet het geval. RandstadRail voertuigen stonden in het verleden regelmatig stil doordat de wissels en seinen niet goed met elkaar communiceerden. Voor een bedrag van ruim 1 miljoen euro werden daarom de zogenaamde wisselstellers vervangen.

HTM zegt de overlast voor reizigers heel vervelend te vinden. Het traject tussen Den Haag Centraal en Zoetermeer is kwetsbaar voor storingen doordat het met seinen beveiligd is. Het bedrijf werkt aan maatregelen om het systeem beter en betrouwbaarder te maken. Daar zou volgende week meer duidelijkheid over moeten komen.


Bericht geplaatst op zaterdag 28 februari 2015
Bron: Omroep West; donderdag 12 februari 2015
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |