ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2497 / 2498 / 2499 >

Extern onderzoek naar storingen RandstadRail

woensdag 4 maart 2015

De HTM laat een extern bureau onderzoek doen naar de storingen van RandstadRail 3 en 4 tussen Den Haag en Zoetermeer. Dit bureau heeft ook de problemen rond de hogesnelheidstrein Fyra onderzocht. Eind van de maand worden de uitkomsten openbaar.
Wethouder Tom de Bruijn (D66) van Den Haag zei dit woensdag tijdens een debat in de Haagse gemeenteraad over de aanhoudende problemen bij RandstadRail.

De Haagse Stadspartij (HSP) had gevraagd om het debat omdat de partij zich zorgen maakt over de storingen waardoor reizigers regelmatig veel vertraging oplopen. "Wij willen dat het openbaar vervoer een interessant alternatief is voor de auto", zei HSP-raadslid Gerwin van Vulpen. "Dat is het op deze manier niet."

Hoogste prioriteit
De Bruijn erkent dat de storingen bij RandstadRail een groot probleem zijn. "Het heeft de hoogste prioriteit. De storingen hebben vele oorzaken waaronder problemen met de wissels. Daarnaast werken de informatieborden niet goed, waardoor reizigers niet goed geďnformeerd worden." Om dit te ondervangen twittert de HTM als er vertragingen zijn.

De HTM doet intern onderzoek maar heeft daarnaast ook een extern bureau ingeschakeld. "Dit is hetzelfde bureau dat de aanschaf van de Fyra heeft onderzocht en dus veel ervaring heeft", zegt De Bruijn. De hogesnelheidstrein Fyra is de trein naar Brussel die vanwege storingen en mankementen slechts veertig dagen heeft gereden.

HTM betaalt
De HTM betaalt dit onderzoeksbureau. De Bruijn: "De voorlopige resultaten van het onderzoek zullen uiterlijk aan het eind van deze maand beschikbaar zijn." Ondertussen blijven de problemen bij RandstadRail bovenaan het lijstje staan van de gemeente en de HTM, belooft de wethouder.


Bericht geplaatst op donderdag 5 maart 2015
Bron: Omroep West; woensdag 4 maart 2015
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |