ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2498 / 2499 / 2500 >

Twee mensen om het leven bij ongeluk tussen trein en auto in Zevenhuizen

woensdag 4 maart 2015

In Zevenhuizen is dinsdagavond een trein op een bestelbus gebotst. Twee inzittenden van de bus zijn overleden. Dat laat de brandweer weten. Het ongeluk gebeurde kort na 22:00 uur op de Bredeweg. Ambulances, brandweer en een traumahelikopter zijn uitgerukt naar de plek van het ongeluk. Het is nog niet bekend wie de twee personen zijn die zijn overleden.

Van de bestelbus is niet veel meer over, aldus de brandweerwoordvoerder. Vanwege de ravage kon de politie nog geen uitsluitsel geven over het definitieve aantal slachtoffers.

De trein is 400 meter verder tot stilstand gekomen. Een andere trein is gestopt naast de trein en zo’n 100 passagiers zijn overgestapt. Zij zijn naar station Gouda gebracht.

Geen treinen
Tussen Gouda en Den Haag Centraal rijden door de aanrijding geen treinen. Treinreizigers in de richting van Den Haag of Utrecht wordt aangeraden via Rotterdam of via Schiphol te reizen. Volgens een woordvoerder van ProRail is de overgang behoorlijk beschadigd en zal de reparatie enige tijd vergen. Hij verwacht echter in de spits van woensdagochtend geen problemen. Woensdagavond gaan de reparaties verder. Het treinverkeer tussen Gouda en Zoetermeer Oost zal dan tussen 20:00 uur en middernacht opnieuw stil worden gelegd. De NS zet bussen in.

De VID laat weten dat de N456 bij het Distripark is afgesloten vanwege het ongeluk. Volgens de brandweer is de kans groot dat de weg morgen nog een groot gedeelte van de dag dicht blijft, omdat de veiligheidsinstallatie van de spoorwegovergang is geraakt.

Oorzaak
Wat er precies is gebeurd moet nog worden onderzocht. Te zien is dat in ieder geval een van de slagbomen is gesloten. De andere slagboom is na het ongeluk niet meer goed te zien.

Omwonenden spoorwegovergang Zevenhuizen: 'Voor dodelijk ongeluk werd de hele dag gewerkt aan de spoorbomen'

Aan de spoorbomen bij de spoorwegovergang in Zevenhuizen is dinsdag de hele dag gewerkt. Dat zeggen omwonenden tegen Omroep West. 's Avonds gebeurde daar een ongeval met een busje en een trein, waarbij twee mannen omkwamen.
Volgens de buurtbewoners waren de werklieden van 's ochtends tot 's avonds aan het werk aan de spoorbomen. ProRail kon dit woensdag niet bevestigen. Omwonenden zeggen dat er vaker aan de bomen wordt gewerkt. Het komt nogal eens voor dat een vrachtwagen klem komt te zitten onder de spoorbomen. Volgens sommige buurtbewoners gebeurt dat wel drie tot vier keer per maand.

Vanwege de werkzaamheden reden de treinen de hele dag langzamer over het traject. Ook toeterden de treinen als ze in de buurt van de spoorwegovergang kwamen. Buurtbewoners hoorden tot 21:30 uur dat er treinen toeterden.

Toedracht nog onduidelijk
Om 22:00 uur gebeurde het fatale ongeluk. Het is niet duidelijk of de werkzaamheden iets te maken hebben met het ongeluk waarbij twee mannen (26 en 30) uit Ter Aar en Alphen aan den Rijn het leven lieten. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

De N456, waar het ongeluk gebeurde, blijft woensdag de hele dag dicht vanwege opruimwerkzaamheden. De treinen rijden overdag wel. Vanaf 20:00 uur beginnen de herstelwerkzaamheden. Naar verwachting duurt dat tot middernacht. NS zet dan bussen in tussen Gouda en Zoetermeer Oost.


Bericht geplaatst op donderdag 5 maart 2015
Bron: Omroep West; woensdag 4 maart 2015
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda | Persoonlijke ongevallen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |