ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2500 / 2501 / 2502 >

HTM: geld terug bij vertraging van meer dan half uur

donderdag 19 maart 2015

Vervoerder HTM komt gedupeerde Randstadrailreizigers tegemoet. Bij een vertraging van meer dan een half uur kunnen de gebruikers van de sneltram hun geld terugkrijgen. Dit kan door het invullen van een formulier op de website van de HTM of bij een van de servicepunten van de vervoerder.

De regeling gaat de komende maand al in. Dat schrijft HTM-directeur Bierman in een brief aan de Zoetermeerse wethouder Rosier.

De regeling komt na een golf van kritiek over een nieuwe reeks van vertragingen bij Randstadrail tussen Zoetermeer en Leidschendam. Dat de HTM die kritiek serieus neemt, blijkt naast het invoeren van de compensatieregeling ook uit de introductie van een eigen app. Deze moet in april beschikbaar zijn en reizigers voorzien van de meest actuele informatie over vertragingen.

Een andere ingreep is dat de HTM de softwareleverancier die verantwoordelijk is voor de elektronische informatieborden op de haltes aan de kant heeft gezet.

Kritiek
Al langer is er veel kritiek op de gebrekkige informatievoorziening voor wachtende reizigers. De oude leverancier heeft laten weten dit probleem niet op te kunnen lossen.

De HTM heeft een nieuwe aanbieder gevonden. De verwachting is dat het noodzakelijke ombouwen van de borden nog dit kwartaal kan worden afgerond.

Eerder maakte de HTM al bekend dat een extern bureau onderzoek doet naar de problemen met de wissels, maar ook naar het hele Randstadrailsysteem. De verwachting is dat dit onderzoek enkele maanden in beslag neemt.


Bericht geplaatst op zaterdag 21 maart 2015
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 19 maart 2015
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |