ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2503 / 2504 / 2505 >

Half uur vertraagd bij HTM, dan 3 euro terug

donderdag 2 april 2015

HTM-reizigers die meer dan een half uur vertraging oplopen kunnen vanaf vandaag 3 euro terugvragen aan het vervoerbedrijf. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari. Dat kan het bedrijf aardig wat geld gaan kosten.

De HTM kondigde vorige maand aan dat er vanaf 2 april een compensatieregeling zou gelden voor gedupeerde tramreizigers. Het busvervoer, waar nauwelijks sprake is van technische storingen, valt buiten de regeling.

Aanvankelijk was nog niet bekend dat ook de eerste drie maanden van dit jaar, waarin zich verschillende storingen hebben voorgedaan, worden meegenomen. Dat betekent dat zich in theorie duizenden reizigers zouden kunnen melden en het uit te keren compensatiebedrag dus oploopt.

De HTM gaat daar niet vanuit. "We verwachten geen stormloop," aldus een woordvoerster. Wel zegt het bedrijf nu alles klaar te hebben om de compensatieregeling te kunnen uitvoeren.

Gedupeerde reizigers kunnen vanaf vandaag hun geld terugvragen via de website of zich melden bij een van de servicepunten. De gegevens over de reis moeten worden ingevuld of overlegd. Ook moeten reizigers het nummer van de gebruikte ov-chipkaart vermelden of een scan van het gebruikte kaartje bijvoegen. De HTM stort vervolgens 3 euro op het opgegeven bankrekeningnummer.

Reclameren over de maanden januari, februari en maart kan nog tot 1 mei. Daarna geldt een termijn van vier weken voor het indienen van een verzoek om schadevergoeding.


Bericht geplaatst op donderdag 2 april 2015
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 2 april 2015
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Tarieven & kaartjes

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |