ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2513 / 2514 / 2515 >

Nieuwe stap voor Bleizo

woensdag 27 mei 2015

Na groen licht van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van de toekomstige vervoersknoop Bleizo. Het concept van het bouwplan is inmiddels klaar en de bestemmingsplanprocedure wordt opgestart. De plannen liggen van woensdag 27 mei tot en met dinsdag 7 juli ter inzage. Het bouwplan dat er nu ligt is nog een concept. Na de inspraakprocedure wordt op basis van de ingediende zienswijzen het bouwplan definitief gemaakt.

Vervoersknoop Bleizo ligt langs de A12 en de spoorlijn tussen Den Haag en Utrecht. Over de A12 komt een combibrug met daarop de halte van de verlengde Oosterheemlijn, fiets- en voetpaden en veel groen. Hieronder komt het NS-station met trappen en liften naar het hoger gelegen plateau. Aan zowel de noord- als de zuidzijde van de A12 komen overdekte haltes van lokale en regionale bussen. Met de 700 gratis parkeerplekken en goede verbindingen met regionale fietsroutes en buslijnen, biedt het station zo een uitstekende overstapmogelijkheid.

Inloopbijeenkomst
Wie de plannen wil bekijken is welkom op donderdag 4 juni tijdens een inloopbijeenkomst van 15:00 uur tot 19:00 uur op het projectbureau Bleizo. Iedereen kan tijdens de inspraaktermijn een reactie op het concept bouwplan bij het college indienen. Het bouwplan wordt ter inzage gelegd via de website van de gemeente Zoetermeer en de gemeente Lansingerland.

Samenwerking
De gemeente Zoetermeer ontwikkelt de vervoersknoop samen met ProRail, namens de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo en de Metropoolregio. Als alles volgens planning verloopt, maken de eerste reizigers eind 2018 gebruik van het nieuwe station. Meer informatie staat op www.bleizo.nl.


Bericht geplaatst op woensdag 27 mei 2015
Publicatie gemeente Zoetermeer van woensdag 27 mei 2015
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |