ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2516 / 2517 / 2518 >

Reis met Randstadrail duurt langer deze zomer

zaterdag 4 juli 2015

Reizigers met de Randstadrail moeten de komende weken rekening houden met een behoorlijke vertraging. Door een combinatie van werkzaamheden aan het spoor en de zomerdienstregeling kan een ritje tussen Den Haag en Zoetermeer flink langer gaan duren.

Route van lijn 3 en 4 wordt in twee delen gereden omdat de spoorbogen van Ternoot naar het Beatrixkwartier worden vervangen

De hindernissen op het spoor hebben alles te maken met werkzaamheden die de HTM laat verrichten, legt een woordvoerster uit. "De route van lijn 3 en 4 wordt in twee delen gereden omdat de spoorbogen van Ternoot naar het Beatrixkwartier worden vervangen," vertelt zij. "Reden voor de ingreep is het railonderhoud. De laatste werkzaamheden aan deze spoorbogen dateren van 2000."

RET
De werkzaamheden hebben grote gevolgen voor de reizigers met de Randstadrail tussen Zoetermeer en Den Haag. Vanuit Zoetermeer gezien rijdt lijn 4 namelijk maar tot aan de halte Laan van NOI, lijn 3 gaat zelfs maar tot aan de halte Leidschenveen. Reizigers moeten daardoor vanaf Leidschenveen overstappen op voertuigen van de RET. Reizigers tot aan Laan van NOI moeten naar beneden lopen en daar de tram richting Den Haag pakken. De omleiding gaat vandaag in en duurt nog tot en met 24 juli. Gebruikers van de Randstad­rail worden met behulp van borden en folders geďnformeerd over de werkzaamheden.

HTM laat de werkzaamheden juist in de zomer uitvoeren omdat er dan vanwege de vakantie minder forensen gebruikmaken van het openbaar vervoer. Het is dan ook niet toevallig dat er de komende weken op nog een paar plekken in Den Haag de schoppen in de grond gaan. Vooral rond de Jacob Catsstraat en de Wouwermanstraat wordt er deze zomer flink gewerkt. Hierdoor rijden trams 9, 11 en 12 en buslijnen 58 en 82 een andere route dan normaal.

Wissels
De aankondiging van de werkzaamheden komt in een periode waarin met name de Randstadrail te maken kreeg met problemen. Zo waren er de afgelopen week weer op een aantal plekken problemen met de wissels en zorgde een defecte tram op het spoor vorige week voor een enorm oponthoud.

Opvallend genoeg is dit niet terug te zien in de aanvragen voor de compensatieregeling. Sinds dit voorjaar kunnen reizigers die meer dan een half uur vertraging oplopen hun geld terugvragen. Tot nu toe vroegen slechts 139 reizigers hun geld terug. Zevenendertig van hen deden dit na de vertragingen van afgelopen week.


Bericht geplaatst op maandag 6 juli 2015
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 4 juli 2015
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |