ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2522 / 2523?print=1 / 2524 >

'Zoetermeer moet vaste Intercity-halte worden'

zaterdag 15 augustus 2015

Over drie jaar gaan Intercity's stoppen in Zoetermeer, maar volgens de NS is de terugkeer van een snelle treinverbinding slechts tijdelijk. De gemeente wil er alles aan doen om de Intercity voor langere tijd te laten stoppen in Zoetermeer.

"Tijdelijk wordt definitief wat ons betreft," zegt wethouder Marc Rosier (verkeer) over de komst van de Intercity naar Zoetermeer.

Sinds eind 2006 stoppen er geen snelle treinen meer en moet Zoetermeer het doen met vier Sprinters per uur. Maar de komst van een station bij bedrijventerrrein Bleizo in 2018 maakt het voor de NS noodzakelijk om een extra halte voor een Intercity in de dienstregeling op te nemen tussen Den Haag en Gouda. Deze komt in Zoetermeer, maar is volgens de NS slechts tijdelijk. Met 6000 reizigers per dag is Station Zoetermeer in de ogen van de NS eigenlijk veel te klein voor een snelle treinverbinding.

Door aanpassingen aan het spoor zou een extra Intercityhalte in de toekomst niet meer nodig kunnen zijn. Wanneer dit gaat gebeuren is nog onduidelijk, zegt spoorbeheerder Prorail. De gemeente gaat ervan uit dat het aantal reizigers sterk zal groeien als ze in Zoetermeer op een snelle trein kunnen stappen. Rosier verwacht dat een Intercitystation in Zoetermeer een succes wordt.

"Als de intercity in Zoetermeer gaat stoppen, kiezen mensen voor die trein. Dan zal er veel voor nodig zijn om dat Intercitystation weer te sluiten. Er komen dan genoeg reizigers om de NS te laten zien dat het een goed station is."

Verder heeft de gemeente al langer plannen om het station en het gebied in de directe omgeving op te knappen. Binnenkort komt er al meer ruimte in de fietsenstalling, vervangt een lift een van de roltrappen en moeten nieuwe wegwijzers het station ook beter vindbaar maken.

Winkels
De Mandelabrug, waar de ingang van het station zich bevindt, kan ook een meer aantrekkelijke plek worden om te verblijven, zegt Rosier. "Daar kun je nog meer uit halen." Dan kan het gaan om evenementen, meer winkels en meer service.

Maar wat er op langere termijn gaat gebeuren is nu nog niet bekend. De gemeente is van plan om nog dit jaar met een visie op de ontwikkeling van het gebied te komen.


Bericht geplaatst op zaterdag 15 augustus 2015
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 15 augustus 2015
Meer nieuwsberichten over | Station Zoetermeer/zuidweg | Verdwijnen sneltrein 2006 | Wijzigingen dienstregeling trein

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |