ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2523 / 2524 / 2525 >

Pendeldienst maakt Dutch Innovation Park beter bereikbaar

woensdag 2 september 2015

Een gratis pendeldienst maakt het Dutch Innovation Park nu nog beter bereikbaar. De pendelbus rijdt op werkdagen van station Zoetermeer en Zoetermeer Oost rechtstreeks naar het Dutch Innovation Park.

Werk maken van innovaties
Op het Dutch Innovation Park aan de A12 maakt Zoetermeer werk van innovaties. Bedrijven en onderwijsinstellingen testen hier prototypes voor de toekomst en passen nieuwe uitvindingen toe in concrete producten. In het gebied zijn de Dutch Innovation Factory en de Dutch Tech Campus te vinden. De Haagse Hogeschool biedt in de Dutch Innovation Factory, opleidingen aan op het gebied van ICT en Cybersecurity. Studenten werken er samen met bedrijven aan innovaties rond E-care en 3D en Serious Gaming. In het gebouw zitten verder verschillende ICT bedrijven en een incubator voor starters. De Factory verbindt bedrijfsleven met het onderwijs en stimuleert ondernemerschap en innovatie.


Op het voormalige Siemensterrein is de Dutch Tech Campus gevestigd, ook onderdeel van het Dutch Innovation Park. De nieuwe eigenaar van het complex vormt het om tot een multifunctionele, campusachtige omgeving met veel groen en gezamenlijke voorzieningen, zoals de nieuwe brasserie Dutch Flavours. Het doel van de campus is om mensen en bedrijven bij elkaar te brengen en er voor te zorgen dat zij kennis met elkaar delen, waardoor een inspirerende werkomgeving ontstaat met onderlinge synergetische effecten voor technologie bedrijven die zich hier vestigen. Internationaal opererende bedrijven als Siemens, Atos, Teleplan en Nokia zijn er gevestigd. In het najaar wordt de Dutch Tech Campus officieel geopend.

Pendeldienst in afwachting van station Bleizo
Mariëtte van Leeuwen, wethouder Economische Zaken: "Het Dutch Innovation Park is volop in ontwikkeling. Ook de Haagse Hogeschool staat niet stil en trekt opnieuw veel nieuwe studenten aan. Wij willen van het Dutch Innovation Park een succesvolle ontwikkeling maken met nieuwe werkgelegenheid. Er gemakkelijk komen is natuurlijk belangrijk. Vandaar een pendeldienst in samenwerking met de Dutch Tech Campus. Studenten en werknemers kunnen nu comfortabel met het OV én de gratis pendeldienst naar het Dutch Innovation Park."

Jeffrey Varkevisser, voorzitter van de studentenvereniging SIM is blij met deze pendelservice: "CDit vind ik nou echt investeren in Zoetermeer als studentenstad. Als vereniging denken wij nu ook na over een fietsplan. Op centrale plekken in de stad zou men een fiets kunnen lenen om mee naar het Dutch Innovation Park te kunnen fietsen."

Vanaf 2018 krijgt het Dutch Innovation Park met Station Bleizo een rechtstreekse spoorverbinding naar Den Haag en Utrecht. Tot die tijd kan op werkdagen tussen 7:00 en 20:00 uur de pendeldienst gebruikt worden.


Bericht geplaatst op woensdag 2 september 2015
Publicatie gemeente Zoetermeer van woensdag 2 september 2015
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |