ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2529 / 2530 / 2531 >

RandstadRail rijdt steeds meer op tijd, maar het kan en moet nog beter zegt directeur van de HTM

woensdag 23 september 2015

De RandstadRail rijdt steeds meer op tijd. Dat zei HTM-directeur Jaap Bierman in de Haagse gemeenteraad. 90 procent van de trams komt volgens dienstregeling bij de halte aan. Lange tijd was dat 75 tot 80 procent.

Volgens Bierman valt er nog genoeg te verbeteren, maar past er ook trots bij dit resultaat. Een speciale taskforce bestaande uit deskundigen van HTM en de leveranciers van wissels en seinen is de afgelopen maanden bezig geweest met het oplossen van problemen waardoor de dienstregeling van RandstadRail te vaak in de soep liep.

Toch zijn nog niet alle wisselstoringen voorbij en werden de cijfers nadelig be´nvloed door een grote stroomstoring in Den Haag en een brand in het oude ministerie van VROM . GroenLinks fracties in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer bundelden alle klachten over RandstadRail en boden een petitie aan.

Onvrede over informatieborden
Inmiddels vallen er volgens Bierman minder trams en bussen uit, het percentage is gedaald naar 0,5. Het aantal zwartrijders neemt af, van 10 procent een aantal jaar geleden naar 3 procent nu. Hij is niet blij met de manier waarop de informatieborden bij haltes werken. Ook zijn er veel klachten over de vervanging van de haltehuisjes door nieuwe exemplaren. Bierman zou graag zien dat HTM daar verantwoordelijk voor wordt, nu gaat dat over zoveel schijven dat problemen maar moeilijk zijn op te lossen.

De directeur van de Haagse vervoerder verwacht dat reizigers op lijn 2 nog voor het einde van het jaar met de nieuwe Avenio tram mee kunnen. Hij zei er trots op te zijn dat HTM de rug recht heeft gehouden en niet gaat rijden voordat alle problemen zijn opgelost. Daarmee wordt volgens hem ellende zoals met de RandstadRail voorkomen.

Tevreden over testen
Bierman is tevreden over het verloop van de testen. Er is nog wel een probleem met de remmen. In bepaalde situaties doen die het zo goed dat een reiziger "met de voortanden in de zitting van de stoel daarvoor zit", aldus Bierman.

De Haagse gemeenteraad had verschillende gasten uitgenodigd om te praten over de nieuwe vergunning voor het railvervoer in Den Haag en omgeving. De politiek wil de concessie aan HTM geven.

Reizigersvereniging Rover
Naast directeur Bierman waren ook de ondernemingsraad van het Haagse vervoersbedrijf en reizigersvereniging Rover in het stadhuis om vragen van de raadsleden te beantwoorden.


Bericht geplaatst op woensdag 23 september 2015
Bron: Omroep West; woensdag 23 september 2015
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Anand. Ramjiawan heeft op donderdag 5 november 2015 de volgende reactie geplaatst.

Klachten

allo,
Ik ben het Zat met al die vertraging van de RR 4,
het bijna elke dag raak met seinstoring. wordt het niet tijd dat een andere vervoerder het van jullie overneemt. dit gaat al jaren zo. RR is niet betrouwbaar en door jullie te doen heb ik problemen met mij werkgever.

Ps. alle andere vervoerders bieden wifi dienst aan in trams of bussen. wanneer gaan jullie dit aanbieden aan de reizegers.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privÚ een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |