ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2537 / 2538 / 2539 >

Actie om veiligheid RandstadRail Zoetermeer te vergroten

vrijdag 9 oktober 2015

Op vrijdag 9 oktober hielden HTM, politie, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in de voertuigen van de RandstadRail en op en rond de perrons in Zoetermeer.

De actie duurde van 14:30 tot 22:00 uur. Daarna werd de actie in een klein verband voortgezet om ook in de uitgaansuren te controleren. In totaal werden 3.268 passagiers gecontroleerd. In totaal waren er 105 overtredingen. 94 passagiers hadden geen geldig vervoersbewijs. Het percentage zwartrijders komt daarmee op 2,88 %.

Burgemeester Aptroot: "Ik ben redelijk tevreden met de resultaten, omdat het percentage zwartrijders afneemt. Maar elke overtreding is er natuurlijk een te veel."

Resultaten
Tijdens de controleactie voerden de partij en een zogenaamd zero tolerance beleid door overtredingen direct te beboeten. De resultaten zijn:

HTM
94 overtredingen voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs.

Politie
10 overtredingen voor onder andere geen geldig legitimatiebewijs kunnen tonen.
Verder heeft de politie 5 verdachten aangehouden, waarvan 1 verdachte nog een openstaande boete had en 1 verdachte drugs bij zich had. Ook de teams van WAS deden aan de actie mee. Zij surveilleerden in de aangrenzende wijken.

Handhaving
1 overtreding voor rijden met scooter op trottoir.

Op en rond haltes
De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis en Palenstein, Seghwaert, De Leyens en Javalaan. Op deze haltes veroorzaken rondhangende jongeren veel overlast zoals vernielingen en geluidsoverlast. Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad staat op www.zoetermeerveilig.nl.


Bericht geplaatst op vrijdag 11 december 2015
Publicatie gemeente Zoetermeer van maandag 12 oktober 2015
Meer nieuwsberichten over | Aanhoudingen en controles

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |