ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2539 / 2540 / 2541 >

Reizigers onwel door stinkend goedje in Randstadrail

vrijdag 11 december 2015

Het perron van Randstadrail-halte Centrum West in Zoetermeer is ontruimd omdat er meerdere mensen onwel zijn geraakt door een onbekend stinkend goedje.

De brandweer is ter plaatse en doet onderzoek. Volgens nieuwswebsite Regio15 zou er een voorwerp met 'onbekende inhoud' op in het treinstel dat stilstaat is gevonden.

Ten minste één reiziger is onwel geworden. Het Randstadrail-verkeer heeft verder geen last van het incident.

Aanvulling
In een Randstadrail-voertuig bij de halte Centrum West in Zoetermeer zijn vrijdag eind van de middag twee mensen onwel geworden. De oorzaak was, aldus een brandweerwoordvoerder, een 'kots-achtige lucht'.

De stank bleek afkomstig van een flesje of zakje dat in het Randstadrail-voertuig lag. Volgens de zegsman is het spul door de brandweer verwijderd, waarna de wagon is geventileerd. Op twee personen na die zijn nagekeken door ambulancepersoneel zijn alle passagiers bij Centrum-West gewoon uitgestapt.

"Of het flesje of zakje met het stinkende stofje bewust is achtergelaten in de sneltram of dat iemand het is vergeten, is op dit moment onduidelijk," aldus de brandweerwoordvoerder.

Volgens hem hebben andere Randstadrail-reizigers geen last gehad van de inspectie en het onderzoek in het voertuig dat kampte met de vreemde lucht.

Aanvulling 2
Een flesje gevuld met boterzuur. Dat was het 'stinkend goedje' waardoor vrijdagavond twee mensen onwel raakten in de RandstadRail in Zoetermeer.
Boterzuur komt voor in bedorven boter en kan behoorlijk stinken. Het is niet schadelijk voor de gezondheid.
Het is niet duidelijk of iemand het flesje met boterzuur is vergeten of dat het bewust in de RandstadRail is achtergelaten.


Bericht geplaatst op vrijdag 11 december 2015 | Laatste update op zondag 13 december 2015
Bron: Postiljon/Zoetermeer Dichtbij van vrijdag 11 december 2015
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen | Persoonlijke ongevallen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |