ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2546 / 2547 / 2548 >

Nieuwe stap voor Vervoersknoop Bleizo Zoetermeer

woensdag 10 februari 2016

De voorbereiding van de komst van Vervoerksnoop Bleizo zit in een rijdende trein! Er is weer een nieuwe stap gezet naar een plek waar straks veel bus- en treinreizigers hun weg gaan vinden tussen Zoetermeer, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer leggen vanaf 23 februari het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning ter visie. Dit als laatste voorbereidende stap naar vaststelling van het bestemmingsplan voor de Vervoersknoop en afgifte van de definitieve omgevingsvergunning.

Vervoersknoop Bleizo ligt langs de A12 en de spoorlijn tussen Den Haag en Utrecht op grondgebied van zowel de gemeenten Lansingerland als Zoetermeer. Om de nieuwe Vervoersknoop Bleizo te kunnen realiseren zijn dan ook twee nieuwe bestemmingsplannen nodig; één voor het grondgebied van Zoetermeer en één voor Lansingerland. De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer hebben afgesproken om deze procedures te coördineren. Dit betekent dat beide bestemmingsplannen en de ontwerpomgevingsvergunning tegelijk ter inzage worden gelegd. Door de gecoördineerde voorbereiding van de besluiten voor de Vervoersknoop kunnen belanghebbenden volstaan met het indienen van één zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Lansingerland. Lansingerland zorgt er voor dat de zienswijze ook naar het college van Zoetermeer wordt gestuurd.

Vervoersknoop
Langs de A12 en de spoorlijn tussen Den Haag en Utrecht komt een combibrug met daarop de halte van de verlengde RandstadRail, fiets- en voetpaden en veel groen. Hieronder komt het nieuwe NS-station met trappen en liften verbonden met de brug. Aan beide kanten van de A12 komen overdekte haltes van lokale en regionale bussen. Met de 700 gratis parkeerplekken en goede verbindingen met regionale fietsroutes en buslijnen, biedt het station een uitstekende overstapmogelijkheid.

Ter inzage
De ontwerpbestemmingsplannen en de ontwerpomgevingsvergunning kunt u van 23 februari 2016 tot en met 4 april 2016 inzien. Voor meer informatie wordt verwezen naar onder andere de kennisgeving in de Staatscourant en het Gemeenteblad. Uw reactie op de plannen voor de Vervoersknoop kunt u sturen naar het college van B&W van Lansingerland. De gemeente Lansingerland zorgt voor de gecoördineerde behandeling van de zienswijzen in Zoetermeer en Lansingerland. De bestemmingsplannen zijn ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Planning
De gemeente Zoetermeer ontwikkelt de vervoersknoop samen met ProRail, namens de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Op dit moment vinden voorbereidende werkzaamheden plaats. De daadwerkelijke bouw van de vervoersknoop start in de zomer van 2016. Als alles volgens planning verloopt, maken de eerste reizigers eind 2018 gebruik van het nieuwe station. NB: Een zienswijze kan ingediend worden bij het college van B&W Lansingerland via het adres Postbus 1, 2650 AA in Berkel en Rodenrijs.


Bericht geplaatst op donderdag 11 februari 2016
Publicatie gemeente Zoetermeer van woensdag 10 februari 2016
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |