ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2548 / 2549?print=1 / 2550 >

Zoetermeers intercitystation is nog geen zekerheid

donderdag 11 februari 2016

Het is nog niet zeker of Zoetermeer vanaf 2018 daadwerkelijk een intercitystation krijgt. Een nieuwe techniek die het mogelijk maakt dat treinen elkaar inhalen kan nog roet in het eten gooien.

De tijdelijke intercitystatus heeft alles te maken met het nieuwe treinstation Bleizo, dat vanaf eind 2018 in gebruik wordt genomen. Het is de bedoeling dat de sprinter tussen Den Haag en Gouda hier gaat stoppen.

Dit betekent echter een belemmering voor de intercity vanuit Den Haag. Door de extra stop van de sprinter heeft de snelle trein geen mogelijkheid meer om in te halen. Volgens de gemeente heeft de staatssecretaris daarom besloten dat de intercity vanwege die extra wachttijd net zo goed kan stoppen op het Zoetermeerse station.

Oplossing
Achter de schermen wordt nu gewerkt aan een oplossing. De vraag is hoe treinen elkaar makkelijker in kunnen halen, óók als er sprake is van een enkel spoor zoals tussen Den Haag en Gouda. Als die oplossing er voor eind 2018 is, valt het excuus voor een intercitystop in Zoetermeer volledig weg en zou de stad het alsnog moeten doen met alleen een sprinter.

"Maar wij verwachten niet dat die techniek er binnen drie jaar is," zegt wethouder Rosier (VVD, verkeer). "Daarom rekenen wij erop dat de intercity vanaf eind 2018 stopt in onze stad."

Protest
Volgens de wethouder is het de bedoeling de komende jaren te bewijzen dat Zoetermeer als derde stad van Zuid-Holland wel degelijk een vaste intercitystop moet worden.

Zoetermeerse reizigers smachten al jaren naar een eigen intercitystation. Tien jaar geleden besloot de NS om alleen nog maar sprinters te laten stoppen op stations in de stad. Een storm van protest volgde en vooral vanuit de politiek en de reizigersorganisaties werd actie gevoerd om dit besluit terug te draaien. Volgens de NS is de stad met 6.000 reizigers per dag te klein voor een snelle treinverbinding.


Bericht geplaatst op dinsdag 16 februari 2016
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 11 februari 2016
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling trein

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |