ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2549 / 2550 / 2551 >

Verkenning lightrail van Zoetermeer naar Rotterdam en Leiden

dinsdag 16 februari 2016

De bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft de concept Uitvoeringsagenda Bereikbaarheid 2016-2025 vrijgegeven aan de gemeenteraden voor de zienswijzeprocedure.

De Uitvoeringsagenda Bereikbaarheid geeft invulling aan de gezamenlijke regionale mobiliteitsopgaven van 23 gemeenten in de Metropoolregio. Deze volgen uit de noodzaak om de gezamenlijke economie van de Metropoolregio te versterken. Steden in deze regio liggen dicht bij elkaar maar zijn niet sterk verbonden. Reistijden zijn relatief lang en vervoersnetwerken niet altijd overzichtelijk. Er is onbenut potentieel, dat gerealiseerd kan worden door meer samenhang te creëren. In de Uitvoeringsagenda wordt een samenhangend pakket aan maatregelen voorgesteld voor de periode 2016-2025.

Lightrail naar Rotterdam en Leiden
Voor Zoetermeer betekent dit concreet dat de MRDH de aanleg van een lightrailverbinding van Zoetermeer naar Rotterdam en naar Leiden wil verkennen om de bereikbaarheid van Zoetermeer en de regio te vergroten. Daarnaast zijn projecten als snelfietsroutes Leiden - Zoetermeer, de vervoersknoop BleiZo en de capaciteitsuitbreiding van de aansluiting van Zoetermeer op de A12 opgenomen op de agenda.

Sterke verbetering bereikbaarheid Zoetermeer
Wethouder Marc Rosier, verantwoordelijk portefeuillehouder mobiliteit en betrokken bij de Vervoersautoriteit MRDH, geeft aan dat hij blij is met het ontwerp van de uitvoeringsagenda: "Ik ben blij dat in deze concept Uitvoeringsagenda verschillende plannen staan die de bereikbaarheid van Zoetermeer sterk kunnen verbeteren. Met name de betere verbinding tussen Leiden en Rotterdam, via Zoetermeer, is voor onze inwoners en de gehele Metropoolregio een grote kans. Ik maak me daar graag hard voor en zal er persoonlijk voor zorgen dat deze verbinding serieus op tafel komt en blijft. Maar het woord is nu eerst aan de gemeenteraden om via een zienswijze haar reacties te geven."


Bericht geplaatst op woensdag 17 februari 2016
Publicatie gemeente Zoetermeer van dinsdag 16 februari 2016
Meer nieuwsberichten over | Plannen algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |