ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2564 / 2565 / 2566 >

"Reeks vertragingen Randstadrail is incident"

woensdag 6 april 2016

De drie grote Randstadrailvertragingen van vorige en deze week hadden allemaal een andere reden en hadden geen verband met elkaar. Dat meldt een woordvoerder van vervoersmaatschappij HTM. Na een periode zonder grote vertragingen was het in korte tijd drie keer raak op het Randstadrailtraject. Op woensdag, vrijdag en maandag moesten reizigers langer wachten door problemen op het spoor.

"Afgelopen vrijdag ontstond er bij aanvang van de avondspits een probleem met een wissel," legt een woordvoerder uit. "Maandag waren er verschillende oorzaken voor het onregelmatig rijden. Zo werkte de koppeling van twee Randstadrailvoertuigen niet naar behoren en hadden we te maken met een onvoorziene omstandigheid bij de inzet van personeel."

Onderzoek
De vertraging van afgelopen woensdag kwam door remproblemen bij een tram. "Uit veiligheidsoverwegingen wordt er dan niet meer met zo'n tram gereden totdat een monteur ter plaatse is geweest." Opvallend genoeg loopt er een onderzoek naar het remsysteem van Randstadrail. Dit moet in november zijn afgerond.

Ondanks irritatie bij reizigers over de vertragingen waren er de afgelopen dagen wel veel complimenten over de berichtgeving vanuit de HTM over de storingen. Trambestuurders zijn extra getraind in het omroepen van informatie bij storingen. Ook is er geďnvesteerd in de digitale informatievoorziening. "Daardoor kunnen wij nu snel adequate reisinformatie geven. We zijn blij dat onze inspanningen positief worden ontvangen," aldus de HTM.


Bericht geplaatst op zondag 24 april 2016
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 6 april 2016
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |