ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2573 / 2574?print=1 / 2575 >

Unieke samenwerking ProRail en Zoetermeer voor vervoersknoop Bleizo

woensdag 1 juni 2016

Voor de realisatie van de vervoersknoop Bleizo heeft de gemeente Zoetermeer samen met ProRail een samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Op basis van deze overeenkomst neemt de gemeente alle civieltechnische werkzaamheden voor de vervoersknoop op zich. ProRail richt zich op de benodigde werkzaamheden aan het spoor en de bovenleidingen.

Een unieke samenwerking, die al snel van start gaat om eind 2018 de vervoersknoop bij de A12 bij Zoetermeer en Lansingerland in gebruik te kunnen nemen.

Bij de vervoersknoop Bleizo komen spoor, RandstadRail, buslijnen, de A12 en fietsroutes samen. Hiervoor worden onder meer een brug over de A12 en 700 Park + Ride-plaatsen aangelegd. Voor het NS-station bouwt de gemeente Zoetermeer de perrons (inclusief trappen en liften), maar ook alle technische installaties en voorzieningen om het station goed te laten functioneren. ProRail zorgt ervoor dat sporen en bovenleidingen hierop goed aansluiten, zodat een veilige en betrouwbare dienstregeling mogelijk is. Dit vraagt nauwe samenwerking met een duidelijke taakverdeling, die is vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst.

EfficiŽnte en bijzondere aanpak
"Met deze taakverdeling richten beide partijen zich op de zaken waar ze goed in zijn. Ook wordt zo op de meest efficiŽnte wijze gewerkt. Als we bezig zijn met bijvoorbeeld de fietspaden, wegen en overbrugging van de A12 voor de vervoersknoop, dan kunnen we de werkzaamheden voor de perrons er optimaal op laten aansluiten", aldus wethouder Marc Rosier van de gemeente Zoetermeer. Regiodirecteur Cees de Vries van ProRail reageert: "Dit is een bijzondere samenwerking. Normaal gesproken is ProRail in the lead bij wijzigingen aan het spoor. Hier is de gemeente Zoetermeer leading en werken wij binnen de opdracht van de gemeente. Uiteraard hebben wij goed geregeld hoe wij onze verantwoordelijkheid voor een veilig en betrouwbaar spoor kunnen borgen."

De kosten en het risico van de werkzaamheden die Zoetermeer en ProRail uitvoeren, liggen bij de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo (waarin ook de gemeente Lansingerland deelneemt). Zij zijn de opdrachtgever voor de vervoersknoop Bleizo.

Planning vervoersknoop
Begin juni start de gemeente Zoetermeer met het grondwerk nabij de A12, om na de zomer te kunnen beginnen met de bouw van de vervoersknoop. ProRail start in november 2016 met de werkzaamheden aan het spoor. Eind 2018 wordt het nieuwe vervoersknooppunt Bleizo naar verwachting in gebruik genomen.


Bericht geplaatst op donderdag 14 juli 2016
Publicatie gemeente Zoetermeer van woensdag 1 juni 2016
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |