ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2579 / 2580 / 2581 >

Zoetermeer wil ook in late uurtjes bereikbaar zijn

woensdag 22 juni 2016

Er moet vanuit Zoetermeer een stevige lobby komen voor beter openbaar vervoer in de late uurtjes. Maar liefst acht van de negen fracties ondertekenden een motie om dit al in 2018 in de dienstregeling op te nemen.

De bereikbaarheid van Zoetermeer in de late uurtjes is al veel langer onderwerp van geklaag. Zo rijdt de laatste Randstadrail om 00:30 uur vanuit Den Haag naar Zoetermeer en is het na enen niet meer mogelijk om met de bus van en naar Leiden en Rotterdam te reizen. En dat past niet bij een stad van de grootte van Zoetermeer, vinden acht van de negen politieke partijen in de gemeenteraad.

Nachtbrakers
De initiatiefnemers willen dat er al in 2018 beter nachtvervoer komt richting Rotterdam, Leiden en Den Haag. Over twee jaar vinden er namelijk weer veranderingen plaats in de dienstregeling. Om er zeker van te zijn dat de verzoeken vanuit de stad daadwerkelijk worden gehonoreerd willen de partijen, onder aanvoering van de VVD, dat er nog dit jaar de eerste gesprekken plaatsvinden met de verantwoordelijken. Voor de bus naar Rotterdam en de Randstadrail naar Den Haag is dat de Metropoolregio, voor de bus naar Leiden de provincie Zuid-Holland.

Volgens VVD-fractievoorzitter Jan Iedema is een betere verbinding met het openbaar vervoer van cruciaal belang. "Als wij echt wat willen als Zoetermeer moet de verbinding gewoon goed zijn", meent hij. "En het gaat echt niet alleen om de nachtbrakers die om vier, vijf uur 's nachts naar huis willen. Maar ook om mensen die uit eten zijn geweest en net na enen naar huis willen bijvoorbeeld. Daarnaast is het ook voor de vroege vogels een oplossing. Als je als Zoetermeerder vroeg vertrekt vanaf het vliegveld van Rotterdam word je feitelijk gedwongen om een taxi te nemen, omdat de bus dan nog niet gaat."

Aanpassen
Volgens Iedema is de komst van nachtelijk openbaar vervoer een reŽle optie. "Waarom niet? Het spoor en de verbindingen liggen er al. Het is slechts een kwestie van de dienstregeling aanpassen."

Zoetermeer is niet de enige gemeente die erop aandringt om het openbaar vervoer tot later te laten rijden. Zo wil Den Haag dat er ook 's nachts trams blijven rijden van en naar Scheveningen. Ook Lansingerland heeft al bij de Metropoolregio verzocht om de mogelijkheden voor beter nachtvervoer te onderzoeken.


Bericht geplaatst op donderdag 14 juli 2016
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 22 juni 2016
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling tram | Nachtbus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |