ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2602 / 2603 / 2604 >

Verrassend welkom op RandstadRailhalte Stadhuis Zoetermeer

dinsdag 27 december 2016

Frisse kleuren, grafische patronen en figuren vrolijken de RandstadRailhalte Stadhuis op in deze donkere wintermaanden. Zoetermeer heet reizigers daarmee op verrassende wijze welkom tijdens de verbouwing van het Stadhuis. Street artists van Urban Art Studio toveren de enorme bouwschutting van 242 m2 om tot één groot kunstwerk.

Tien verschillende kunstenaars beelden de verscheidenheid aan mensen uit, die dagelijks deze halte passeren. Marc Rosier, wethouder Binnenstad: "Voor reizigers blijft er de komende maanden steeds iets nieuws te ontdekken in het enorme kunstwerk dat de halte onherkenbaar verandert."

De street art geeft de donkere en ondergrondse omgeving van RandstadRailhalte tijdens de verbouwing van het Stadhuis een vriendelijker karakter op weg naar de realisatie van een bruisende binnenstad waar het voor Zoetermeerders en bezoekers prettig is om te winkelen, recreëren en te verblijven.

Kunstwerk in uitvoering
De kunstenaars gebruiken tijdens het aanbrengen van de street art maximaal tot 1.20 meter van de perronbreedte voor het uitstallen van hun ladders en verfbenodigdheden. Hierdoor blijft de gehele lengte van het perron toegankelijk. De kunstenaars starten vanaf woensdag 28 december.


Bericht geplaatst op vrijdag 30 december 2016
Publicatie gemeente Zoetermeer van dinsdag 27 december 2016
Meer nieuwsberichten over | Stations algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |