ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2605 / 2606 / 2607 >

RandstadRail vertrekt bijna altijd op tijd uit Zoetermeer en meer reizigers

donderdag 5 januari 2017

In het derde kwartaal van 2016 vertrok minimaal 95 procent van de ritten van RandstadRail op tijd, meldt de gemeente Zoetermeer. In 2014 was dat nog slechts 75 procent. Ook maken meer mensen gebruik van RandstadRail. Vorig jaar in het eerste halfjaar 9,2 miljoen, tegen 7,8 miljoen in de eerste zes maanden van 2013.

Volgens HTM zijn RandstadRail 3 en 4 twee van de beste lijnen van het hele HTM-netwerk. De HTM heeft onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de prestaties van de lijnen onder meer op verzoek van de gemeente Zoetermeer.

Begin 2015 is in de gemeenteraad gedebatteerd over het slechte functioneren van de RandstadRail. Toen heeft de gemeenteraad gezegd dat de prestaties van RandstadRail beter moesten worden. De Zoetermeerse wethouder Rosier (verkeer) is blij met de verbeterde prestaties. Zowel de betrouwbaarheid als de tevredenheid over de RandstadRail is volgens hem gestegen.

Bottleneck
Volgens het onderzoeksbureau Mott Mac Donald zijn er nog wel problemen met het gezamenlijke spoor van de HTM en Rotterdamse RET. De Erasmuslijn en de RandstadRail delen een spoor. Vooral de wissel zorgt voor storingen waardoor er vertragingen ontstaan. De onderzoekers adviseren dan ook de Erasmuslijn over apart spoor te laten rijden, maar dat vergt een investering van 200 miljoen euro.


Bericht geplaatst op zaterdag 7 januari 2017
Bron: Omroep West; donderdag 5 januari 2017
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |