ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2606 / 2607 / 2608 >

'Busje komt zo' met Shuttle Bot App

zaterdag 7 januari 2017

Studenten en werknemers op het Dutch Innovation Park, waar de Dutch Innovation Factory gevestigd is, maken dankbaar gebruik van de gratis shuttlebusjes die hen vanaf Zoetermeerse treinstations naar het park rijden. Deep Orange, één van de bedrijven in de Dutch Innovation Factory en vervoerder Jeeves, maken het reisgemak nog prettiger met hun gezamenlijk ontwikkelde Shuttle Bot App.

De Shuttle Bot is een idee van Leo Loot, eigenaar van Deep Orange. "Eerder ontwikkelden wij al SMS Alert. Het is een dienst die via SMS berichten verstuurt. We wilden onderzoeken of ons product ook via social media succesvol kan werken. Om de nieuwe technologie uit te proberen, heb je een proeftuin nodig, die hebben wij met de Dutch Innovation Factory voor handen. Busvervoerder Jeeves was direct enthousiast over het idee om via een app de busjes op te roepen en wilde meedoen aan het experiment."

De Shuttle Bot werkt via de social media-app Telegram. Via de voorgeprogrammeerde commando's in het schrijfveld kan men zien waar de busjes rijden en kunnen busjes worden opgeroepen.

Samen experimenteren
"De samenwerking tussen bedrijven binnen de Dutch Innovation Factory en daarbuiten is precies wat wij willen stimuleren," aldus Rien de Vries, communitymanager van de Dutch Innovation Factory. "Door samen te onderzoeken en te experimenteren kom je tot inventieve producten. Als communitymanager breng ik bedrijven bij elkaar, leg lijntjes, organiseer meetings met als doel nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Het leidt tot nieuwe kennis, nieuwe ICT-toepassingen en nieuwe werkgelegenheid. Sinds wij hier drie jaar geleden begonnen, is de Dutch Innovation Factory uitgegroeid tot een plek waar meer dan 300 ICT-professionals werken, ruim 500 studenten studeren en zo’n 50 startups door onze incubator zijn klaargestoomd om de markt met succes te betreden."

Iets terug doen
Deep Orange is één van de twintig bedrijven die gevestigd is in de Dutch Innovation Factory. Het bedrijf ontwikkelt maatwerk applicaties, mobile apps en cloudoplossingen voor planning, rapportage, workflow, fiscale back-up, navigatie en bedrijfsvoering. Leo Root: "Als je je wilt vestigen in de Dutch Innovation Factory, moet je iets doen voor de community van studenten en bedrijven. Dat kan door gastcolleges te geven op de Haagse Hogeschool, maar ook zoiets als wat wij nu doen samen met Jeeves. De community heeft hier profijt van."


Bericht geplaatst op zaterdag 7 januari 2017
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van zaterdag 7 januari 2017
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |