ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2609 / 2610 / 2611 >

Langs de rails terug naar halte

maandag 18 augustus 2014

Circa tien onfortuinelijke reizigers die met Randstadrail 3 onderweg waren richting Zoetermeer, strandden gisteren in de buurt van halte Leidschendam-Voorburg. Zij mochten onder begeleiding va HTM-medewerkers langs het spoor teruglopen naar de halte.
Aan het eind van de ochtend ging het voertuig plots kapot. "Hij ging niet meer voor- of achteruit," meldt een woordvoerder van de HTM. "Dus we moesten hem wegslepen, dat duurde natuurlijk ook wee even," In de tussentijd liepen andere randstadrailvoertuigen flinke vertraging op: trams konden maar mondjesmaat langs het stilstaande voertuig. Lijn 3 en 4 hadden daarom op een gegeven moment een vertraging van zo'n drie kwartier. Dat was vooral in de richting Zoetermeer.
De reizigers in de kapotte tram werden door het HTM-personeel langs de rails naar de halte begeleid zodat ze hun weg op een andere manier konden vervolgen. "Normaal mag dat natuurlijk absoluut niet," benadrukt de woordvoerder. "maar met toestemming van de meldkamer en onder begeleiding van medewerkers mochten de passagiers nu langs het spoor lopen. Dat is allemaal veilig gebeurd."

Normaal
Na het wegslepen van de kapotte randstadrailtram duurde het nog een paar uur voordat de voertuigen weer volgens de dienstregeling reden. Aan het eidn van de middag was 'alles weer normaal'.
Het incident met de Randstadrail was alweer het tweede in korte tijd. Eind vorige week liepen reizigers al vertraging op vanwege een defect in een van de wissels. De situatie rondom Randstadrail wordt door de gemeente sowieso scherp in de gaten gehouden nadat er vorig jaar grote problemen waren met het halen van de gestelde stiptheidseisen.


Bericht geplaatst op dinsdag 24 januari 2017
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 19 augustus 2014
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |