ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2621 / 2622 / 2623 >

Nieuwe fase voor bouw station Lansingerland-Zoetermeer

donderdag 23 maart 2017

Wethouders Abee (Lansingerland) en Rosier (Zoetermeer) hebben samen met regiodirecteur Cuijpers van ProRail woensdagochtend 22 maart , het beton voor één van de kolommen voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer gestort. Daarmee is een nieuwe fase voor de werkzaamheden ingeluid.

In totaal worden 24 kolommen nabij de A12 (bij de grens tussen Zoetermeer en Bleiswijk) geplaatst om het viaduct te dragen. Eind augustus 2017 worden hierop de liggers over A12 geplaatst. In totaal wordt zo’n 280 m3 beton voor het viaduct gestort met een gewicht van ongeveer 700.000 kilo (vergelijkbaar met 140 olifanten). Verder zijn er al ruim 800 palen de grond in gegaan voor de fundering ervan. Het zorgt ervoor dat het viaduct straks veilig te gebruiken is.

Van 22 april tot en met 25 april a.s. worden langs weerzijden van het spoor alle palen voor de fundering van de perrons van het station geboord. Er is dan geen treinverkeer mogelijk. NS zet daarom bussen in. Geadviseerd wordt voor vertrek de reisplanner te checken.

Veel reismogelijkheden bij nieuwe station
Bij station Lansingerland-Zoetermeer komen vanaf eind 2018 trein, RandstadRail, bus, auto en fiets samen. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station straks veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. Voor zo’n 70.000 inwoners in de buurt van het station loopt de reistijdwinst op tot 25 minuten.


Bericht geplaatst op zondag 26 maart 2017
Publicatie gemeente Zoetermeer van donderdag 23 maart 2017
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |