ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2624 / 2625?print=1 / 2626 >

Komende jaren veel werkzaamheden op spoor rondom Gouda

woensdag 29 maart 2017

De komende twee jaar zijn er veel werkzaamheden op het spoor rondom Gouda. Dat heeft onder meer tot gevolg dat er van april tot en met november iedere maand periodes zijn waarin geen treinen rijden. Dat is meestal in de weekeinden, maar als het niet anders kan ook op werkdagen, zoals op maandag 24 en dinsdag 25 april.

Rondom Gouda moet ongeveer 75 procent van het spoornet worden vernieuwd. Dit om "ervoor te zorgen dat de driehoek Gouda-Rotterdam-Den Haag betrouwbaar, veilig en goed bereikbaar blijft voor reizigers- en goederenvervoer", aldus ProRail.

In twee jaar tijd worden maar liefst 62 wissels, 8600 meter rails, dwarsliggers en spoorstenen (ballast) over elfhonderd meter én kabels en leidingen over een lengte van drie kilometer vernieuwd.

Spreiden
Omdat de werkzaamheden zo omvangrijk zijn is in overleg met vervoerders besloten deze te spreiden over een lange periode. Daarnaast worden werkzaamheden zoveel mogelijk uitgevoerd op tijdstippen dat er minder reizigers zijn: 's nachts, in het weekeinde of in de vakantie.

Het vernieuwen van het spoor in Gouda wordt gecombineerd met aanpassingen aan het spoor tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Dat is nodig om vanaf dit najaar vier keer per uur reizigerstreinen van R-Net te kunnen laten rijden op dit traject.

Bovenleiding
Ook werkt ProRail tussen Gouda en Den Haag en van Gouda richting Alphen aan de bovenleiding. En voor het nieuwe station Lansingerland–Zoetermeer worden langs beide zijden van het spoor palen geboord voor de fundering van de perrons van het station.

Passagiers moeten rekening houden met een langere reistijd. Er wordt ook voor vervangend vervoer gezorgd als dat nodig is.


Bericht geplaatst op donderdag 30 maart 2017
Bron: Omroep West; woensdag 29 maart 2017
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen Den Haag - Gouda

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |