ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2629 / 2630 / 2631 >

NS-station Lansingerland in december 2018 open

vrijdag 14 april 2017

Het nieuwe treinstation Lansingerland-Zoetermeer wordt, zonder tegenslag, op 9 december 2018 in gebruik genomen. "Het zeer gecompliceerde bouwproces verloopt vrijwel op schema", aldus PvdA-raadslid Gerard Bovens uit Lansingerland, die deze week met collega’s een bezoek bracht aan de bouwput bij Bleiswijk.

Het is een ingewikkeld project, de bouw van het nieuwe treinstation Lansingerland-Zoetermeer dat ten noorden van Rotterdam in het Bleizo-gebied uit de grond wordt gestampt. Het wordt een OV-knooppunt van formaat, omdat er ook sneltrams (Randstadrail) en bussen stoppen en er een Park + Ride-voorziening komt voor auto’s en fietsen.

De plek in de polder kruist ook rijksweg A12 (Den Haag-Utrecht) en de spoorlijn tussen dezelfde steden. Deze verbindingen worden met een megabrugdek overkluist.

Talud
"Het is jammer dat er nog geen geld gevonden is voor een talud aan de kant van Lansingerland", zegt Bovens. Daarmee zouden fietsers uit Zoetermeer-Oosterheem via het viaduct direct kunnen afdalen naar het Landscheidingsfietspad. Zij moeten nu met een lift naar beneden. De Zoetermeerse wethouder Marc Rosier gaat proberen om alsnog geld voor dit talud op tafel te krijgen.

Voor de PvdA Lansingerland heeft een frequente busverbinding tussen Bleiswijk en het nieuwe station een hoge prioriteit, net als de verlichting langs het Landscheidingsfietspad en de komst van de sneltram in plaats van de ZoRo-bus.


Bericht geplaatst op zondag 23 april 2017
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 14 april 2017
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |