ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2633 / 2634 / 2635 >

Bestuurder RandstadRail redt zwaan

vrijdag 2 juni 2017

De bestuurder van de RandstadRail heeft een brief ingezonden over het incident met de zwaan. Hij heeft meer informatie dan wij hadden op het moment van publicatie. Volgens de bestuurder was de zwaan niet aangereden, maar tegen de bovenleiding gevlogen. Ook verteld hij dat er een gevaarlijke situatie was ontstaan doordat hij met snelheid op de man en zwaan af kwam rijden.

Artikel ZoetermeerActief van zondag 4 juli

Ronald Nanninga is bestuurder van de RandstadRail 3 en was afgelopen vrijdag 2 juni nauw betrokken bij de redding van de zwaan op het spoor. Hij las ons artikel en zag dat daar een aantal onjuistheden in stonden. Zo vertelde hij dat er een gevaarlijke situatie ontstaan was door de man en de zwaan op het spoor. Hij kwam aanrijden met 80 km per uur en moest zwaar remmen om een ongeval te vermijden. Doordat hij zijn tram stil had gezet en de centrale had ingelicht, was het gevaar geweken.

Daarna heeft hij geholpen om de zwaan te vangen.en heeft hij de man die de zwaan beet had, een lift aangeboden naar halte Palenstein. De man gaf aan dat hij alles onder controle had. Onze fotograaf hoorde op dat moment dat de man en de politie afspraken om naar halte Stadhuis te lopen.

Wij hebben alle krediet gegeven aan de redder van de zwaan en wisten niet dat Ronald hier ook een groot aandeel in heeft gehad. Nu we dit weten, willen wij Ronald bedanken voor zijn inzet. Mede door zijn acties is de zwaan in veiligheid gebracht. Dank dus zeker ook aan Ronald Nanninga en de HTM.


Bericht geplaatst op maandag 5 juni 2017
Bron: zie bericht
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |