ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2635 / 2636 / 2637 >

Medewerkers fietsenstalling: blij met hun werk

zaterdag 1 juli 2017

De fietsenstallingen aan het Noordwaarts, de Driemanspolder, Rokkeveen en Centrum-West blijven bewaakt. Alleen die aan de Markt verliest de bewaking. De redactie van Zoetermeer Actief sprak met twee werknemers van de fietsenstallingen. Zij zijn blij met hun werk en nemen dat serieus.

De gemeenteraad besloot maandagavond dat ook het inkorten van de openingstijden van de baan is. Vanaf 2018 wordt echter nogmaals naar de openingstijden gekeken. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is de fietsenstallingen dan door vrijwilligers te laten draaien. Nu worden de stallingen veelal bemenst door werknemers van Sociaal Werkbedrijf DSW.

Noordwaarts
Ronnie, een van de medewerkers van de fietsenstalling aan het Noordwaarts, staat hier al vijf jaar. Hij doet zijn werk met veel plezier. Hij is, zo vertelt hij, vanwege gezondheidsredenen voor niet veel andere banen geschikt. "Ik ben helemaal tevreden met dit werk. Het is erg bevredigend. Het is serieus werk." Het contact met mensen ervaart hij als zeer prettig: "Ik heb er klanten bij die ik inmiddels goed ken doordat we altijd een praatje maken." Ronnie krijgt hier een salaris dat iets hoger ligt dan de uitkering. "Maar voor een bedrag ter hoogte van de uitkering had ik het werk ook gedaan," vertelt hij. Naast de bewaking van de fietsen verhuurt hij ook rollators, rolstoelen, boodschappentrolley's en buggy’s. "Hoe zou dit geregeld worden zonder bemensing," vraagt hij zich af. Daarnaast zorgt Ronnie voor de schoonmaak van de wc's. Dat bespaart geld: "Anders zou een schoonmaakbedrijf dit voor zijn rekening moeten nemen."

Centrum West
Een van de medewerkers van de fietsenstalling van Centrum West werkt hier ook al weer 1 jaar en 3 maanden. Sinds enige tijd zijn de openingstijden van Centrum West gewijzigd. Nu is er van 7 uur s’ochtends tot 7 uur s'avonds bewaking. Voorheen was dat van 5 uur in de ochtend tot kwart over 1 in de nacht. Volgens deze medewerker zijn die kortere openingstijden koren op de molen van hangjongeren, die zich graag in de 'intieme' kelder van de stalling ophouden. "Ik heb er wel eens de politie bij moeten halen." Daarom vindt deze man het onverstandig om de bewaakte openingstijden nog verder in te perken. Ook hij neemt zijn werk heel serieus. Hij heeft met iedereen die zijn fiets komt brengen contact, want iedereen moet zijn bonnetje, dat bij het binnengaan van de stalling wordt verstrekt, laten zien voordat hij de stalling verlaat.


Bericht geplaatst op zaterdag 1 juli 2017
Letterlijk bericht ZoetermeerActief van zaterdag 1 juli 2017
Meer nieuwsberichten over | Fietsen | Centrum West

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |