ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2639 / 2640 / 2641 >

Veel hinder op spoor in juli rondom Gouda tot aan Den Haag

zaterdag 22 juli 2017

In de maand juli verzet spoorbeheerder ProRail veel werk op het spoor. Rondom Gouda en tussen Rotterdam en Den Haag gaat de schop in de grond. Langdurige werkzaamheden zullen plaatsvinden op het enkelsporige traject tussen Alphen a/d Rijn en Gouda.

Zo wordt er bij Gouda de komende jaren 75 procent van het spoor vernieuwd, en wordt er bij Boskoop gewerkt aan het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk.

RijnGouwe-lijn
Van 8 tot en met 30 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Er vinden hier op het traject werkzaamheden plaats die het mogelijk moeten maken om extra treinen op het traject te laten rijden.

In het najaar moeten reizigers op dit traject elk kwartier in een trein kunnen stappen. Om dat mogelijk te maken zijn aanpassingen nodig aan spoor, seinwezen, beveiliging en spoorwegovergangen. Daarnaast wordt er gewerkt aan twee nieuwe stations: Waddinxveen Triangel en Boskoop Snijdelwijk.

Gouda-Den Haag
Rondom Gouda moet ongeveer 75 procent van het spoornet worden vernieuwd om ervoor te zorgen dat de sporendriehoek Gouda - Rotterdam - Den Haag betrouwbaar, veilig en goed bereikbaar blijft voor reizigers- en goederenvervoer. Zo worden er in twee jaar tijd 62 wissels, 8.600 meter rails, vele dwarsliggers, ballast over een lengte van 1.100 meter, kabels en leidingen over drie kilometer vernieuwd. Ook worden enkele perrons van Gouda aangepast om deze slimmer in te delen.

De eerstkomende treinvrije periode dat er aan deze mega-spoorklus wordt gewerkt is 22 tot en met 24 juli. In 2017 wordt er tevens ook gewerkt in de weekenden van 9 september, 7 oktober en 25 november 2017.P> Station Lansingerland-Zoetermeer
Gelijktijdig aan het werk op emplacement Gouda -van 22 tot en met 24 juli- werkt ProRail ook op het traject Gouda-Den Haag. De werkzaamheden zijn de aanpassing van de beveiliging van het spoor en de bovenleidingen in verband met de bouw van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Dat gebeurt in opdracht van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. Het station zal een knooppunt worden waar het hele OV bij elkaar moet komen. Met 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station straks veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst.


Bericht geplaatst op zondag 2 juli 2017
Persbericht Prorail
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen Den Haag - Gouda

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |