ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2640 / 2641 / 2642 >

Op hol geslagen schapen maken een ritje met de tram

vrijdag 23 juni 2017

Een bijzonder tafereel vanmiddag in de tram ter hoogte van de Zoetermeerse Rijweg in Den Haag: een aantal op hol geslagen schapen werd met de tram terug gebracht naar het weiland waar zij eerder ontsnapten.

Een woordvoerder van de HTM laat weten dat rond 09:45 uur vanmorgen de melding binnenkwam van een eerste losgebroken schaap. Er volgden meer schapen. Vanaf een weiland in de buurt van de Zoetermeerse Rijweg liepen zij in de richting van de tramrails.

De HTM kreeg aanvankelijk opdracht van de politie om langzamer te gaan rijden met tram 3 richting Centrum West en tram 4 richting Zoetermeer Javalaan. Uiteindelijk zijn beide Randstadraillijnen op last van de politie -in beide richtingen- korte tijd stilgelegd.

Omdat de schapen niet uit zichzelf mee terug gingen naar het weiland, zijn de dieren een stukje met de Randstadrail meegenomen, begeleid door de politie. Na twintig minuten kon het tramverkeer weer worden hervat.

Politie redt schapen

De Zoetermeerse agenten hebben schapen van het spoor gered. De dieren liepen langs het spoor van de RandstadRail met het gevaar dat ze aangereden zouden worden. Na een flinke achtervolging en een lift van een tram, zat de politie auto ineens vol met schapen.

Vanaf de Zoetermeerse Rijweg zagen voorbijgangers, op vrijdag 23 juni, dat er schapen langs het spoor liepen. Zij belde de politie omdat ze bang waren dat de dieren aangereden zouden worden. Agenten gingen snel een kijkje nemen en zagen direct het gevaar. De HTM werd gebeld om te voorkomen dat de RandstadRail een gevaar voor schapen en politie zouden vormen.

Samen met medewerkers van de HTM en de gemeente Zoetermeer werd er jacht gemaakt op de schapen. De vluchtdieren deden hun naam eer aan en bleven zeker niet zomaar staan. Uiteindelijk lukte het om de beesten te vangen. Het probleem was echter wel dat de agenten al ver van hun auto waren. De HTM heeft daarom de dienders en hun vee een lift gegeven. Voor de reizigers was het wel een vreemd gezicht dat de schapen meereden met de tram.

Bij de politieauto aangekomen werd de dieren in de politieauto gezet. In plaats van boeven naar de cel, bracht de politie schapen naar de boer.


Bericht geplaatst op zondag 2 juli 2017
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 23 juni 2017
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |