ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2644 / 2645 / 2646 >

‘Laat Randstadrail in de spits veel vaker rijden’

vrijdag 4 augustus 2017

Om de overvolle Randstadrailvoertuigen in de spits te ontlasten, moeten de sneltrams ­gebruik gaan maken van het eindpunt van de E-lijn, de metro vanuit Rotterdam. Daarvoor pleit reizigersclub Rover.

Nu de stilste weken van de vakantie hun einde naderen, lopen vanaf volgende week ook de Randstad­railvoertuigen tussen Zoetermeer en Den Haag weer langzaam vol. En als de scholen over twee weken beginnen, zal het als vanouds vechten zijn voor een plekje. De sneltram is zó populair dat 'ie de vraag vaak niet aankan.

Om ervoor te zorgen dat de verbinding niet aan z'n eigen succes ten onder gaat, pleitte HTM-directeur Jaap Bierman eerder in deze krant voor ­(peperdure) structurele maatregelen. Zo ziet hij het liefst een nieuwe verbinding tussen Den Haag Centraal en Leidschenveen via het ADO-stadion.

Snel
Reizigersvereniging Rover sluit zich bij deze oproep aan. "Maar", zegt Arnold van der Heijden, voorzitter van de Haagse afdeling, "het zijn oplossingen voor de heel lange termijn. Daar heeft de reiziger die over twee weken weer een overvolle tram instapt, niets aan." Hij pleit voor snellere maatregelen. "De capaciteit op het drukste stuk, tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal, moet omhoog. Er zijn nu al gekoppelde voertuigen op lijn 4. We zouden graag zien dat deze ook op delen van lijn 3 worden ingezet."

Daarnaast ziet hij nog een onorthodoxe oplossing. "Het eindpunt van de E-lijn, de metro vanuit Rotterdam via Pijnacker, wordt relatief weinig gebruikt. Op de halte bij het Centraal Station is in de spits nog ruimte genoeg. Waarom zet de HTM geen spitsvoertuigen in die alleen maar pendelen tussen Zoetermeer en Den Haag?"

Maar dat is nog allemaal niet zo eenvoudig. Volgens de HTM zitten de structurele problemen met name op het stuk tussen Leidschenveen en Laan van NOI, het deel waar Randstadrail en de E-lijn samen rijden. "Dat zit zo’n beetje aan het maximum van de capaciteit", zegt een woordvoerster. "Dus meer spitsvoertuigen is eigenlijk niet mogelijk. En nee, dan is extra doorrijden naar het eindpunt van E-lijn ook geen optie.

De HTM onderzoekt momenteel samen met RET en de Metropoolregio naar manieren om de capaciteit snel te kunnen vergroten.


Bericht geplaatst op zaterdag 12 augustus 2017
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 4 augustus 2017
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling tram | Plannen algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |