ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2654 / 2655 / 2656 >

Zwaan versus RandstadRail bij Heemkanaal

vrijdag 3 november 2017

Op vrijdag, 3 november, belandde een zwaan gewond op het RandstadRailspoor boven het Heemkanaal in Oosterheem. HTM Personenvervoer twitterde een vertraging op RR-lijn 4 van 15 minuten in verband met een gewond dier op het spoor.

Het is niet de eerste keer dat de bovenleiding draden van RandstadRail werken als een vangnet voor de, uit het Heemkanaal, opgestegen zwanen. Voor deze sierlijke, maar niet zo wendbare vliegers, zijn deze draden kennelijk moeilijk waar te nemen.

Niet in staat
Eenmaal op de spoorbaan neergestort, zijn de zwanen niet in staat om opnieuw het luchtruim te kiezen. Overleven is slechts mogelijk wanneer de trambestuurder tijdig remt. Dit leidt onmiddellijk tot vertraging in de dienstuitvoering.
Een medewerker van de Dierenambulance bracht vrijdag redding voor de zwaan. Met een vakkundig zwaai werd de vogel onder de arm afgevoerd. De RandstadRailtram kon weer vertrekken.

Hangplek'
Het Heemkanaal is al jaren een 'hangplek' voor zwanen. Soortgelijke incidenten zijn ook in voorgaande jaren aan de orde geweest. Niet altijd komt een zwaan er levend af. Een omwonende meldt, dat de tram ook weleens in volle vaart over de nog levende zwaan is heen gereden, uiteraard met fatale afloop voor het dier.

Uitzonderlijk veel zwanen
Dit jaar vertoeven er uitzonderlijk veel (jonge) zwanen in het Heemkanaal. Naar schatting 25-30 stuks. Het zijn veelal nog jonge vogels, met weinig vliegervaring. Het wachten is op de volgende zwanencrash. Met een mogelijk noodlottig einde voor de zwaan en/of vertraging voor de reizigers tot gevolg.

Markeringsballen
Wellicht dat het mogelijk is de zwanen wat te helpen, door een lijn met markeringsballen op te hangen tussen de bovenleidingpalen op de kruising trambaan-Heemkanaal. Dit zou een verbetering kunnen betekenen voor tramdienst en dier. Hier ligt een uitdaging voor de HTM.


Bericht geplaatst op zondag 12 november 2017
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van woensdag 8 november 2017
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Persoonlijke ongevallen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |