ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2662 / 2663 / 2664 >

Randstadrail rijdt vaker keurig volgens het boekje

dinsdag 16 januari 2018

De trams van de Randstadrail van en naar Zoetermeer rijden steeds vaker op tijd. Volgens de gemeente Zoetermeer komt dit doordat de wissels een stuk betrouwbaarder zijn geworden, dankzij investeringen die eerder werden gedaan.

De trams van Lijn 3 reden vorig jaar in 97,7 procent van de gevallen op tijd, zo blijkt uit een kwartaalvergelijking van de HTM. In 2016 was dat 95 procent. Vorig jaar lukte het Lijn 4 om in 98 procent van de ritten op schema te rijden. Een jaar eerder kregen de trams van deze lijn dat in 95 procent van de ritten voor elkaar. Bij elkaar reden de trams 3 en 4 in het derde kwartaal van 2016 40.558 ritten. In het derde kwartaal van 2017 waren dat er 40.818.

Gemiddeld reden de lijnen van vervoersmaatschappij HTM in het derde kwartaal van 2017 in iets minder dan 93 procent van de gevallen op tijd. De Randstadraillijnen naar Zoetermeer doen het op dit moment dus ‘relatief zeer goed’, merkt de gemeente op.

De prestatieverbetering is te danken aan de toegenomen betrouwbaarheid van de wissels en dat is het gevolg van investeringen.

Het college van b en w bracht de cijfers onlangs naar buiten in antwoord op schriftelijke vragen van de SP-fractie. Een aantal wisselstoringen van afgelopen december vormde daarvoor de aanleiding. Door die storingen liepen de lijnen urenlange vertragingen op. De gemeente heeft er echter begrip voor dat er vertragingen in de dienstregeling ontstaan op dagen met weerwaarschuwingen zoals code geel en code rood.


Bericht geplaatst op dinsdag 16 januari 2018
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 16 januari 2018
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |