ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2676 / 2677?print=1 / 2678 >

Werkzaamheden bij Gouda 30-7 t/m 6-8

maandag 30 juli 2018

Gouda is van maandag 30 juli tot en met maandag 6 augustus niet bereikbaar per trein. In die periode gaat ProRail werkzaamheden uitvoeren aan het spoor. In totaal worden achttien wissels vernieuwd. Verder worden de rails, dwarsliggers en spoorgrind vervangen van spoor zeven. Dat kan alleen als er geen treinverkeer overheen gaat, aldus ProRail.

Rondom Gouda moet ongeveer driekwart van het spoornet worden vernieuwd om ervoor te zorgen dat de trajecten van Utrecht via Gouda naar Rotterdam en Den Haag ‘betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijft voor reizigers- en goederenvervoer’, stelt ProRail.

Volgens de beheerder van de spoorinfrastructuur is over de periodes en spreiding van de werkzaamheden goed nagedacht. Omdat ze zo omvangrijk zijn is in overleg met vervoerders besloten deze te spreiden over een lange periode. Verder worden werkzaamheden zoveel mogelijk uitgevoerd op tijdstippen dat er minder reizigers zijn: ’s nachts, in het weekend of zoals in dit geval in de vakantie.

Werk wordt gecombineerd
Bovendien wordt werk gecombineerd. ProRail gaat daarom ook op andere plekken van de route aan de slag op momenten dat het treinverkeer van en naar Gouda toch al stil ligt. Zo wordt op Rotterdam Centraal een aantal wissels vernieuwd en worden op Rotterdam Alexander de perronkappen weggehaald. Op station Ypenburg wordt de perronkap geconserveerd. Bij Lansingerland-Zoetermeer legt ProRail blindegeleidelijnen aan op het nieuwe perron en wordt verder gewerkt aan het houten plafond.

Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd óm te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer én rekening te houden met extra reistijd.


Bericht geplaatst op maandag 2 juli 2018
Bron: Omroep West; zondag 1 juli 2018
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen Den Haag - Gouda

Uw naam heeft op zondag 29 juli 2018 de volgende reactie geplaatst.

Werkzaamheden rondom Gouda

Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per trein door een halfuursdienst per bus. NS doet er weer alles aan om het leed voor de reiziger nog erger te maken met deze frequentieverlaging. Goed bezig NS, mijn complimenten.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |