ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2686 / 2687?print=1 / 2688 >

Afwerking station in het geding

dinsdag 24 juli 2018

Het project Vervoersknoop Lansingerland-Zoetermeer heeft de laatste helft van de uitvoeringsfase bereikt. In deze fase worden alle voorzieningen van het treinstation en de halte van RandstadRail klaargemaakt voor gebruik, die op 9 december gepland staat. Een kritieke fase waarin volgens Zoetermeerse wethouder Marc Rosier nog maar weinig ruimte over is om tegenvallers in de planning en begroting op te vangen. Wel is het nu al duidelijk dat de afwerking van het station bij de opening niet af zal zijn.

De tweede testrit zal nog niet plaats kunnen vinden. Siemens heeft namelijk eind juni geconstateerd dat er een fout in het ontwerp van de spoorbeveiliging van de bestaande Verlengde Oosterheemlijn is gemaakt. Siemens gaat de fout deze zomer herstellen. Eind augustus zal duidelijk worden of de fout van invloed is op de ingebruikname van het station. Om een vergunning te krijgen voor het rijden van RandstadRail, dient tijdig een informatiedossier bij de Inspectie leefomgeving en Transport van het ministerie van infrastructuur en waterstaat ingediend te worden. Door de wijzigingen in de spoorbeveiliging, zal ook het dossier aangepast moeten worden. Deze moet uiterlijk eind augustus ingeleverd worden om de opening van 9 december te halen.

Het is ook nog steeds onduidelijk of de busbaan begin december in gebruik genomen kan worden. In april 2017 werd er toestemming verleend om de busbaan over de Stedin-leidingen te leggen, in april 2018 werd deze toestemming weer ingetrokken. Een oplossing is om de bus en fietsbaan in ligging om te draaien. De gevolgen hiervan voor andere leidingen en het stabiliteit van het spoor moet dan onderzocht worden. De bussen kunnen begin december wel tot het station komen en keren.

De afwerking van het station zal op 9 december ook niet zijn afgerond. Wethouder Rosier wijdt dit probleem aan een tekort van arbeidskrachten en bouwmateriaal. Ook Bert Hesselink, woordvoerder van de gemeente Lansingerland, erkent dat er een tekort is: "In Lansingerland merken wij ook bij alle ontwikkelingsprojecten dat er een tekort aan mankracht en soms aan materialen is." De afwerking betreft de stalen overkapping van de RandstadRail-halte, de vier liften en de betonnen randelementen voor het hekwerk van het viaduct. Het is niet duidelijk of er tijdig liften beschikbaar zullen zijn om bij de RandstadRail-halte te komen en het fietspad op het viaduct. De aftimmering van het plafond van de RandstadRailhalte en de wachtruimte voor trambestuurders zal niet af zijn bij de opening. Ook zal een deel van de randelementen van het hekwerk van het viaduct ontbreken bij de opening. Ondanks deze kritische punten wordt er verwacht dat de opening op 9 december zal plaatsvinden, waarbij de veiligheid en toegankelijkheid van het station centraal staan. "Wij weten dat de projectorganisatie er alles aan doet om ervoor te zorgen dat het station op tijd open kan", zegt Hesselink.


Bericht geplaatst op zondag 29 juli 2018
bron: 3B-krant van 24 juli 2018
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |