ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2694 / 2695 / 2696 >

Dek boven A12 moet van z'n plek

maandag 5 november 2018

De bouwer van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer moet het betonnen dek boven de A12 en de spoorlijn Den Haag-Gouda weer optillen. Hij gaat de rubberen blokjes onder de loodzware constructie vervangen vanwege een productiefout.

Op de grens van Zoetermeer en Lansingerland, boven de A12, verrijst een nieuw station voor randstadrail, trein en bus. 9 december moeten de eerste NS-sprinters stoppen op het station dat wegens een reeks tegenvallers dan nog lang niet af is. Alleen de meest noodzakelijke delen zijn die datum in bedrijf.

Het vervangen van de rubber blokjes onder de betonnen dekconstructie is opnieuw oponthoud voor de bouwer, die al in tijdsnood zit. Het gaat om een groot deel van de 162 rubberen blokken onder het enorme dek dat zowel snelweg als spoor overbrugt. De honderd fout geproduceerde blokken dragen onder meer de 48 meter lange liggers over het spoor. De 61 meter lange liggers over de A12 zouden wel op goede blokken rusten.

Oplegblokken
De opdrachtgevers voor de bouw van het station, de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, ontdekten onlangs dat een deel van de zogenoemde rubberen 'oplegblokken' niet goed is gemaakt. Het zijn blokken van lagen rubber en staal die als een buffer tussen de betonnen staanders en de betonnen dekdelen zitten. Volgens een woordvoerder van de gemeente Zoetermeer is door een productiefout bij een deel van die blokken de betonnen buitenrand gaan wijken. Daardoor kan er water binnendringen en gaan de stalen delen mogelijk roesten.

De rekening voor deze monsteroperatie gaat naar de bouwer en zijn leveranciers. "De afwijkingen hebben geen gevolgen voor de veiligheid van de constructie van het viaduct, maar wel voor de levensduur van de oplegblokken. Wij hebben aangegeven dit niet te accepteren", meldt de Zoetermeerse verkeerswethouder Marc Rosier.

De bedoeling is nu het complete dek tot zo'n 15 millimeter op te tillen. Voor 1 december moeten de blokken in het viaductdeel boven het spoor zijn vervangen. Wethouder Rosier verwacht dat, ondanks de al grote tijdsdruk, de eerste treinen toch op 9 december op het station stoppen. Wat de gevolgen zijn voor de planning van de randstadrail is nog onduidelijk.


Bericht geplaatst op zaterdag 17 november 2018
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 5 november 2018
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |