ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2700 / 2701 / 2702 >

Station Lansingerland-Zoetermeer open

zondag 9 december 2018

Het nieuwe NS-station Lansingerland-Zoetermeer is zondag in gebruik genomen. Voor zo'n 70 duizend reizigers uit de omgeving wordt de reistijd richting Utrecht en Gouda daardoor een stukje korter.

Het station ligt veertig procent op het grondgebied van Zoetermeer en zestig procent in Lansingerland, in de 'middle of nowhere'. "Het is hier een knooppunt. We zitten aan de staart van de file richting Den Haag, dus hebben hier ook 700 P+R-plekken zodat mensen kunnen overstappen op het openbaar vervoer", legt projectmanager Dennis Dierikx maandagochtend uit.

In mei wordt het station uitgebreid met een halte voor de Randstadrail, zodat reizigers snel van de trein kunnen overstappen op de metro of andersom. Ook de bus naar Rotterdam krijgt een halte bij het station. "In de toekomst willen we er graag een heel knooppunt van maken, zodat we ook met de tram door kunnen naar Rodenrijs en Rotterdam."

Nog niet af
De opening van het station viel zondag samen met de ingebruikname van de nieuwe dienstregeling van de NS. Het station is dan ook nog niet af, merkt ook verslaggever Marion Keete op. "De fietsenstallingen moeten nog neergezet worden en ook de bewegwijzering ontbreekt nog", constateert ze.
"We hebben wat problemen gehad met leveranciers", legt projectmanager Dennis Dierx uit. "Reizigers kunnen nu veilig in- en uitstappen, maar we zijn de komende maanden nog bezig met het afbouwen van het station."


Bericht geplaatst op dinsdag 1 januari 2019
Bron: Omroep West; zondag 9 december 2018
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer | Wijzigingen dienstregeling trein

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |