ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 2741 / 2742?print=1 / 2743 >

‘Ragfijn’ beton station Lansingerland-Zoetermeer genomineerd voor prestigieuze prijs

dinsdag 8 oktober 2019

Het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer maakt kans op de prestigieuze Betonprijs 2019. Het gebouw valt op door de bijzondere betonnen rand met takkenstructuur.

‘Dergelijk ragfijn beton, dat zie je niet vaak. Het station is mooi qua architectuur en techniek met een impact in de ontsluiting van de Randstad. Dit is de volgende stap in betontechniek’, schrijft de jury over het stationsgebouw dat in mei werd geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Het opvallende ontwerp met de betonnen takkenwand is van architecten Beate Vlaanderen van Arcadis en Jeroen van Schooten van Team V Architectuur. De kunstige takkenstructuren zijn gemaakt van een innovatief soort versterkt beton omdat er niet één stukje beton mag afbreken; dan zou het immers op het voortrazende verkeer op de A12 of een aanstormende trein vallen.

Automatisch rijdende shuttlebus
Het Zoetermeerse station dingt mee in de categorie Civiele Bouwwerken, de categorie projecten die te maken hebben met mobiliteit. Een jury bepaalt welke van de ingediende projecten genomineerd worden voor de prijs en welk project wint.

Het station staat op de gemeentegrens van Zoetermeer en Lansingerland en is een knooppunt voor bus, Randstadrail en trein. Het station ligt op en onder een brugdek van zo’n 190 meter lang en 44 meter breed boven spoor en snelweg. De bouw van het knooppunt kostte 75 miljoen euro en aannemer VOBI begon in 2016 met de bouw. In de toekomst komt er waarschijnlijk ook een automatisch rijdende shuttlebus tussen het Dutch Innovation Park en het station.

De uitreiking van de Betonprijs vindt plaats op 14 november in Rotterdam.


Bericht geplaatst op zondag 13 oktober 2019
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 8 oktober 2019
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

anonieme gebruiker Han D. Teckening: [lees meer...]
anonieme gebruiker Han D. Teckening: [lees meer...]
anonieme gebruiker Han D. Teckening: [lees meer...]
hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |