ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 323 / 324 / 325 >

Stadsregio springt in de bres voor avondbus Rotterdam

vrijdag 1 augustus 2003

Het schrappen van busritten in Berkel en Rodenrijs is naar de prullenbak. Busmaatschappij Connexxion moet met een nieuw bezuinigingsvoorstel komen. Dan zal blijken of de avondbus tussen Zoetermeer en Rotterdam blijft rijden.
Busmaatschappij Connexxion had evenals de Rotterdamse vervoerder RET een voostel ingediend bij de stadsregio Rotterdam om de bezuinigingen van het rijk op te kunnen vangen. Het rijk gaat namelijk minder geld uittrekken voor de bijdragen aan het openbaar vervoer; oplopend tot tien procent in 2007.
Onderdeel van het voorstel was het schrappen van de laatste twee ritten van bus 170, tussen Rotterdam en Zoetermeer. Nu nog vertrekt na middernacht een bus vanaf het Centraal Station in Rotterdam richting Zoetermeer. Door de bezuinigingen zou om kwart over tien de laatste bus vertrekken. Vanaf Centrum West in Zoetermeer zou om 22.03 de laatste bus naar Rotterdam gaan.
Het voorstel, dat 3 juli is ingediend bij de stadsregio, is inmiddels door het regiobestuur verworpen. Connexxion moet met andere voorstellen komen. Daaruit moet blijken of de avondbus definitief is gered.
Voor kernen als Berkel was het voorstel niet te verkopen geweest, stelt vervoerswethouder Tjeerd van Bekkum van Berkel en Rodenrijs. "Connexxion heeft alleen gekeken naar hoe ze zo min mogelijk reizigers kan raken. Maar je moet ook kijken naar de sociale component. Wij zouden na tien uur 's avonds geen bus meer hebben, terwijl Bleiswijk al na acht uur geen bus meer heeft."
Van Bekkum wil dat het rijk doorheeft welke gevolgen de bezuinigingen zouden hebben. "Dat mogen we best meer bekend maken. We zijn een Vinex-gemeente. Dan ga je toch niet bezuinigen op je openbaar vervoer. Dan investeer je. Maar ook Connexxion: die kan zeggen dat ze vanwege bezuinigingen de afspraken moeten aanpassen, maar we hebben in een consessie afspraken voor vijf jaar gemaakt. Die kan Connexxion niet zomaar aanpassen."
Tot 1 september kunnen gemeenten nog reageren. Berkel zal voorstellen om overdag mogelijk wat ritten te schrappen, zodat ze 's avonds behouden kunnen blijven. "En misschien ook 's nachts een bus, want je hebt te maken met uitgaande jongeren", stelt Van Bekkum.
Mogelijk dat een nieuw op te richten buslijn 171 de gaten die 170 gaat achterlaten kan opvullen. Op 10 september komt de commissie verkeer en vervoer van de stadsregio Rotterdam weer bijeen om over de bezuinigingen op het openbaar vervoer te praten.


Bericht geplaatst op zondag 23 november 2003
Letterlijk bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer van vrijdag 1 augustus 2003
Meer nieuwsberichten over | Politiek

Sezer heeft op dinsdag 3 juni 2008 de volgende reactie geplaatst.

de titel van uw reactie / betoog

Voor mij is het een probleem want ik moet elke dinsdag & donderdag traingen in berkel. Ik woon zelf in Rotterdam ik pak Bus 170 dus ik hoop dat ze gewoon rijden .

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |