ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 333 / 334 / 335 >

Omleidingen busverkeer 2002-2003

maandag 1 september 2003

Eind 2002 en in 2003 zijn de volgende busomleidingen van kracht geweest. Deze zijn destijds niet vermeld via deze website. Daarom alsnog een overzicht van de omleidingen en stremmingen:

Lijn 33 Leidschenveen - Ypenburg - Rijswijk

Op vrijdag 1 november 2002 wordt de Veenweg tussen de Laan van Nootdorp en de spoorwegovergang definitief afgesloten. De bussen van buslijn 33 rijden vanaf dat moment over de nieuwe Stationsweg. Ter hoogte van de Stationsweg/Laan van Nootdorp en de Stationsweg/Veenweg worden nieuwe haltes aangelegd:
Bij de Stationsweg/Laan van Nootdorp wordt de haltenaam: 'Laan van Nootdorp'. Bij de Stationsweg/Veenweg blijft de naam: 'Veenweg'. De haltes Weidevogellaan, Veenweg/Laan van Nootdorp en Verenigingsgebouw komen te vervallen.

In verband met de slechte staat van het wegdek ter hoogte van de Middenweg/Pijlkruidveld in Leidschenveen, wordt met ingang van 3 januari de volgende omleidingsroute van kracht:
Vanaf de Loire rechtsaf Zoetermeerse Rijweg, linksaf bij de kruising voor de Albert Heijn, rechtsaf bij de Kattestaartveld richting Zaagjesingel, vervolgens eigen route. Dit geldt voor beide richtingen.

Vanaf dinsdag 8 april rijdt bus 33 een omleidingsroute bij de Loire in Leidschenveen. De omleiding is nodig omdat er problemen zijn met de speciale doorgang voor de bus aldaar. Bus 33 rijdt, in beide richtingen, als volgt:
Donau... rechtdoor Donau (halte van Connexxion is hulphalte), Zoetermeerse Rijweg, Loire, Pijlkruidveld, vervolgens eigen route. Halten Castellum komen te vervallen.

Op donderdag 8 en vrijdag 9 mei zijn er werkzaamheden op de Houtkade in Leidschenveen. De Houtkade is dan afgesloten voor alle verkeer. Bus 33 rijdt deze twee dagen een omleidingsroute.
Richting Houtkade: Mosselsingel, over brug rechtsaf Meivliegsingel (hulphalte), einde linksaf Zoetermeerse rijweg, eindpunt bij rotonde van de Houtkade. Halten Leliekeverstraat en Houtkade komen te vervallen.
Richting Rijswijk: Rotonde 3/4 rond Zoetermeerse Rijweg, rechtsaf Meivliegsingel (hulphalte voor de brug), linksaf Mosselsingel, vervolgens eigen route. Halten Houtkade en Leliekeverstraat komen te vervallen.

Maandag 23 juni 2003 wordt er gestart met het asfalteren van de busbaan Pijlkruidveld in Leidschenveen. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 18 juli 2003. Gedurende de werkzaamheden is de busbaan afgesloten voor alle verkeer.
De omleidingsroute voor buslijn 33 richting Rijswijk: Hulpweg Zaagjessingel, voorbij de Veenweg linksaf Pijlkruidveld (hulphalte), rechtsaf Zoetermeerse Rijweg, linksaf Loire (ter hoogte van de bussluis hulphalte), vervolgens eigen route. Halten Kattenstaartveld en Oude Middenweg komen te vervallen.
De omleidingsroute voor buslijn 33 richting Houtkade: Loire (hulphalte nabij de bussluis), rechtsaf Zoetermeerse Rijweg linksaf Pijlkruidveld (hulphalte), rechtsaf hulpweg Zaagjessingel, vervolgens eigen route. Halten Oude Middenweg en Kattenstaartveld komen te vervallen.

Van maandag 23 t/m vrijdag 27 juni 2003 wordt halte Eendenplein van buslijn 33 in de richting van Rijswijk, in verband met graafwerkzaamheden verplaatst tot voor bij het kruispunt Zaagjessingel/Eendenplein (plm. 30 meter verderop).

Vanaf zaterdag 5 juli 06.00 uur tot maandag 7 juli 2003 06.00 uur is de spoorwegovergang van de Veenweg alsmede de afrit van de A12 richting Nootdorp, afgesloten voor alle verkeer. Bus 33 rijdt daarom een omleidingsroute.
Richting Leidschenveen: Laan van Zuid Hoorn... rechtsaf Laan van Hoornwijck... linksaf Laan van Drievliet... rechtsaf oprit naar A4 richting Amsterdam... A4... rechtsaf afrit Leidschendam... Donau... linksaf Loire, vervolgens omleidingsroute voor het afsluiten van het Pijlkruidveld. Halten Laan van s-Gravenmade, Laan van Ypenburg, Laan van Hoornwijck, Guirlande, Gruttosingel, Boslaan Oost, Laan van Nootdorp, Veenweg, Polderweg, Donau, Tiber, Dinkel en Theems komen te vervallen.
Richting Rijswijk: Na omleidingsroute voor het afsluiten van het Pijlkruidveld... Loire... rechtsaf Donau... linksaf viaduct over A4 linksaf A4 richting Rijswijk Centrum... rechtsaf afrit 9... rechtsaf Laan van Drievliet... rechtsaf Laan van Hoornwijck... linksaf Laan van Zuid Hoorn, vervolgens eigen route. Halten Theems, Dinkel, Tiber, Donau, Polderweg, Veenweg, Laan van Nootdorp, Boslaan Oost, Gruttosingel, Guirlande, Laan van Hoornwijck, Laan van Ypenburg en Laan van s-Gravenmade komen te vervallen.

Met ingang van maandag 7 juli verandert een aantal haltes van bus 33 in Rijswijk. De halte Broekpolder van bus 33 vervalt. De halte Laan van Oversteen wordt verplaatst naar de kruising Laan van Oversteen en Laan van Hoornwijck.

Op maandag 29 september is de Laan van ZuidHoorn vanaf 19.00 uur afgesloten voor het verkeer. Bus 33 rijdt vanaf 19.00 tot einde dienst een omleiding. Richting Rijswijk Steenvoorde: Laan van Hoornwijck... rechtsaf Laan van Drievliet... linksaf naar A4, vervolgens eigen route. Halte op de Laan van Oversteen vervalt. Passagiers worden verwezen naar halte Laan van s-Gravenmade.
Richting Leidschenveen: Laan van Drievliet... rechtsaf Laan van Hoornwijck, vervolgens eigen route. Halte op de Laan van Oversteen vervalt. Passagiers worden verwezen naar halte Laan van s-Gravenmade.

Lijnen 42 en 47 van/naar Leidschenveen
Leidschenveen omleiding Pijlkruidveld
Periode: 23 juni - tot nader order
Oorzaak: werkzaamheden Busbaan
Vervallen halte(s): Middenweg, Kattestaartveld
Tijdelijke halte(s): Loire (nabij bussluis), Middenweg (op hoofdrijbaan), Hoek Pijlkruidveld - Zaagjessingel

Lijn 50 Zoetermeer - Rijswijk
In verband met wegwerkzaamheden wordt de Dadelgaarde in Zoetermeer gedeeltelijk afgesloten van 7 oktober tot eind november, en van 2 tot 16 december 2002. Hierdoor rijdt lijn 50 in beide perioden een gewijzigde route en komt halte Hazelnootgaarde tijdelijk te vervallen.
U kunt gebruikmaken van een vervangende halte op de hoek Dadelgaarde/Gaardedreef (op het plateau) of van halte Wattstraat (van lijn 52).

Lijn 60 Delft - Ypenburg - Nootdorp

Vanaf 16 september tot nader bericht zijn er wegwerkzaamheden in Nootdorp. Hierdoor rijdt lijn 60 een gewijzigde route. De volgende haltes komen daarmee tijdelijk te vervallen: Veenhage, Larixlaan, Poort van Nootdorp, Duizendschoon, Ridderspoor, Kievitsbloem. U kunt gebruikmaken van de noodhaltes op de Ds. Spoorlaan en de Larixlaan.

Delft omleiding
Periode: 4 tot en met 6 februari
Vervallen haltes: Abtswoude, Menno ter Braaklaan
Tijdelijke halte: Jan Campertlaan

Nootdorp omleiding
Periode: 16 september 2002 tot september 2003
Vervallen haltes: Veenhage, Larixlaan, Poort van Nootdorp, Duizendschoon, Ridderspoor, Kievitsbloem
Tijdelijke haltes: noodhaltes op Ds. Spoorlaan en Larixlaan

Nootdorp omleiding
Periode: 7 juli tot september 2003
Vervallen haltes: Kievitsbloem, Ridderspoor, Duizendschoon, Poort van Nootdorp
Tijdelijke halte: t.h.v. gemeentehuis op Spoorlaan

Lijnen 60 en 62 Delft - Ypenburg - Nootdorp
Delft omleiding
Periode: 10 t/m 12 februari
Vervallen haltes: Chopinlaan, Mozartlaan,Liisztstraat
Tijdelijke haltes: Bachsingel, Apothekersweg

Lijn 70 Centrum West - Noordhove
Zoetermeer omleiding
Periode: 9 t/m 12 december
Vervallen haltes: Alkmenehof, Lommerbaan
Tijdelijke halte: Hoek Dijkmanschans / Schansbaan

Lijn 75 Centrum West - Oosterheem
Zoetermeer omleiding
Periode: 11 november - 19 december
Vervallen halte: Oosterheem West
Tijdelijke halte: Hoogvliet, Hugo de Grootlaan

Lijn 76 Centrum West - Oosterheem
Zoetermeer omleiding
Periode: 6 oktober - 13 oktober
Vervallen haltes richting Oosterheem: van Aalstlaan, vd Hagenstraat, Miss Etam
Vervallen haltes richting Centrum West: Miss Etam aan de Oostweg
Tijdelijke halte: Miss Etam van lijn 75

Lijnen 165 en 380 (Den Haag) - Zoetermeer - Alphen a/d Rijn
Hazerswoude-Rijndijk omleiding
Periode: 22 januari t/m 22 maart
Vervallen haltes: De Bonte Paal, Zwaantje, Zonneveldstraat, Raadhuis
Tijdelijke haltes: Potgieterlaan, tijdelijke halte op de Hoorn (bij oude Genie)

Lijn 131 Pijnacker - Nootdorp - Voorburg - Den Haag
Nootdorp omleiding Kerkweg
Periode: 22 augustus tot nader bericht
Vervallen haltes: Dorpsstraat, Kerkweg
Tijdelijke halte: noodhalte Kerkweg

Lijn 170 Leiden - Zoetermeer - Rotterdam
Duur: 8 juni van aanvang dienst tot 21.00 uur. Connexxion-lijnen: 13, 14, 15, 28, 30, 31, 39, 40, 42, 43, 48, 169, 170, 182 en 187. Vanwege de Marathon zijn er diverse halten in Leiden, Zoeterwoude en Voorschoten vervallen. Er is een vervangende halte op de St.Jorisstraat.

Lijnen 170, 172 en 173 van/naar Rotterdam
Bergschenhoek omleiding
Periode: 3 februari tot 20 juni
Oorzaak: afsluiting Bergweg Noord
Vervallen haltes: Dorpsstraat, Gemeentehuis, begraafplaats
Tijdelijke haltes: Emmastraat, 6 Junistraat en Zwanensingel

Lijn 380 Den Haag - Alphen a/d Rijn
Alphen a/d Rijn omleiding Laan der Continenten
Periode: 12 mei t/m 15 oktober (niet in bouwvak)
Oorzaak: afsluiting Laan der Continenten
Vervallen haltes: Noordderkeerkring west, Europaplein (lijn 74), Europalaan (lijn 74 en 380)
Tijdelijke haltes: Molenvliet

Lijn 420 Bergschenhoek - Berkel&Rodenrijs - Pijnacker
Bergschenhoek omleiding
Periode: 15 januari t/m 31 maart
Oorzaak: afsluiting Europasingel
Vervallen halte: Zwanensingel
Tijdelijke halte: -


Bericht geplaatst op zondag 23 november 2003
Eigen nieuws; maandag 1 september 2003
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV priv een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |