ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 355 / 356 / 357 >

Overlast nachtelijk heiwerk HSL

woensdag 22 oktober 2003

Het HSL projectbureau zal niet langer 's nachts heien voor de aanleg van een treinviaduct over de A12. Vanwege de vele klachten over geluidsoverlast in Zoetermeer heeft het bureau besloten om de rest van de werkzaamheden overdag te verrichten.
Het bureau moest toestemming vragen aan Rijkswaterstaat, want eigenlijk mocht er vanwege de verkeersveiligheid niet overdag worden gewerkt. Inmiddels zijn de meeste palen voor de viaductpeiler geslagen. Het projectbureau verwacht dat er alleen nog op maandag hoeft te worden gewerkt aan het spoorviaduct voor de HSL. In totaal worden er drie dagen damwanden ingetrild en drie dagen geheid.
Zoetermeerders uit Oosterheem, het Dorp, Seghwaert en De Leyens klaagden de afgelopen dagen over het nachtelijk gehei. Weliswaar werd gewerkt aan de A12 ter hoogte van de afslag Bleiswijk, maar het geluid was tot ver in Zoetermeer te horen en hield sommige mensen zelfs wakker. Containers rondom de heistelling hielpen onvoldoende om het geluid te keren. Ze stonden namelijk enkel aan de Bleiswijkse kant.
De gemeente Bleiswijk had weliswaar toestemming gegeven voor de werkzaamheden, maar de APV van Bleiswijk geeft geen duidelijke normen voor geluidsoverlast in de nacht. De gemeente Bleiswijk heeft er bij het projectbureau op aangedrongen om te stoppen met heien 's nachts. Volgens het bureau had ook de gemeente Zoetermeer vooraf ingestemd met de nachtelijke werkzaamheden.


Bericht geplaatst op zondag 23 november 2003
Bronnen: Haagsche Courant editie Zoetermeer van 22 en 24 oktober 2003
Meer nieuwsberichten over | Hogesnelheidslijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |