ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 365 / 366 / 367 >

Blijvend letsel door geweld in Sprinter

dinsdag 25 november 2003

Het ziet er niet naar uit dat het ooit weer helemaal goed komt met de 21-jarige Zoetermeerder en zijn 19-jarige zus die op 18 oktober 2002 ernstig werden mishandeld in een Sprinter op de Zoetermeerse Stadslijn. De man heeft aan de schoppen die hij tegen zijn hoofd kreeg blijvend oogletsel overgehouden. Bovendien is zijn concentratievermogen sterk achteruit gegaan waardoor hij moeite heeft met zijn studie. Zijn zus heeft waarschijnlijk een blijvende gehoorbeschadiging opgelopen door de klappen die ze kreeg.

Hun moeder heeft dat maandag desgevraagd laten weten. Het geweldsmisdrijf veroorzaakte in Zoetermeer een golf van verontwaardiging en leidde tijdelijk tot zeer scherp toezicht in de Sprinter.

Beide slachtoffers werden zonder enige reden door twaalf Antilliaanse jongeren hevig geslagen en geschopt. De politie kon acht verdachten, zes jongens en twee meisjes, aanhouden. Ze kregen straffen variërend van een tot twee jaar jeugddetentie. Allen moesten zich voor hun gestoorde gedrag psychiatrisch laten behandelen. Sommigen kregen de maatregel van 'jeugd-tbs' opgelegd. Volgens de kinderrechter was het een wonder dat de broer het heeft overleefd.

Twee jongens gingen in hoger beroep. Tevergeefs: het gerechtshof in Den Haag verklaarde het duo, nu 18 en 14 jaar, vorige week opnieuw schuldig. De oudste werd veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie. Zes maanden daarvan hoeft hij niet uit te zitten als hij zich binnen twee jaar niet weer schuldig maakt aan een geweldsmisdrijf. Ook moet hij trainingen volgen om zijn gedrag te veranderen. De 14-jarige medeverdachte kreeg 'jeugd-tbs'; hij wordt voor onbepaalde tijd, maar met een maximum van zes jaar, in een gesloten inrichting voor psychisch gestoorde jeugddelinquenten geplaatst.

Het hof wees, evenals de kinderrechter al eerder deed, een vordering van de slachtoffers tot schadevergoeding toe. De daders moeten de broer 4100 en de zus 5000 euro smartengeld betalen.


Bericht geplaatst op woensdag 10 december 2003
Letterlijk bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer van dinsdag 25 november 2003
Meer nieuwsberichten over | 18 oktober 2002

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |