ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 366 / 367 / 368 >

Geen treinen door vliegtuigbommen

zondag 23 november 2003

Bij Nootdorp zijn twee zware vliegtuigbommen gevonden. Het gaat om vijfhonderdponders uit de Tweede Wereldoorlog. De bommen liggen tussen de A12 enerzijds en de spoorlijnen Den Haag - Gouda en Den Haag - Rotterdam Hofplein anderzijds.
Op zondag 23 november tot ongeveer 13:00 worden de bommen geruimd. Er rijden dan geen treinen tussen station Zoetermeer en Den Haag Centraal. Ook de snelweg wordt afgesloten, waardoor NS geen bussen in kan zetten. De Zoetermeer Stadslijn rijdt normaal. De Hofpleinlijn rijdt niet, waardoor Berkel&Rodenrijs en Pijnacker niet per spoor bereikbaar zijn. In Rotterdam mag met de RET-trams gereisd worden.

Bron Haagsche Courant van 22 oktober 2003
Bericht toegevoegd op 23 november 2003

Verslag stremming 23 november

Op zondag tot iets over één uur 's middags uur reden er geen treinen tussen station Zoetermeer en Den Haag Centraal. De Sprinter reed normaal. Tussen Gouda en Zoetermeer reed enkel de stoptrein, welke op tijd reed. Er werd gereden met een enkel stelletje. Er werd zoals gebruikelijk vertrokken op spoor 4 naar Gouda, waardoor vanuit Gouda links werd gereden.
De stilte door de afwezigheid van autoverkeer rond het station was oorverdovend. Bij het Westerpark kon ik mensen in het Balijbos aan de overkant van de A12 en het spoor horen praten.

Na afloop van de stremming werd het treinverkeer weer hervat. Op de Stadslijn was een trein defect waardoor er rechtsom een trein uitviel. Het treinstel stond op spoor 9 in Den Haag, waardoor de andere treinen op spoor 10 moesten halteren.

Snelweg in afwachting

door Martine Hemstede
De snelweg A12 ziet er zondagochtend rond 11 uur uit als een zwarte loper zonder hoogwaardigheidsbekleders. De weg wordt verlicht door rode kruisen boven het wegdek zo ver als het oog reikt. Op de Mandelabrug is een gesprek op fluistersterkte mogelijk.
Onder deze brug komen de twee typen treinen die Zoetermeer heeft bij elkaar. De Sprinter, die wel beide kanten oprijdt; en de 'gewone' trein, die tot 13 uur niet naar Den Haag kan vanwege het ruimen van twee vliegtuigbommen ter hoogte van Nootdorp, naast snelweg en spoor.
Veel reizigers blijken op de hoogte van de stremming. Op het perron van de Sprinter naar Den Haag staan drie jongens uitgelaten te praten. Ze zijn net vrijgekomen uit de Zoetermeerse gevangenis. Ze zijn op weg naar hun eerste biertje sinds tijden. Nemo (31): "Ik wist dat de weg en het spoor dicht zouden zijn. Echt last hebben we er niet van, met de Sprinter kom je er ook." De heren hebben in voorarrrest gezeten. Daniël (29): "Anders hadden we hier natuurlijk helemaal niet gestaan op zondagochtend."
Op beide Sprinterperrons staan in totaal hooguit zes mensen te wachten op de trein.
Bij het loket ontstaat bij sommige reizigers lichte verwarring, ook omdat volgens de internetsite van de NS alle treinen naar Den Haag keurig zouden rijden. De lokettist moet het oplossen. Een man die een kaartje voor station Voorburg heeft gekocht levert het meteen weer in. als blijkt dat hij eenomweg moet maken, waarna hij met de tram naar zijn bestemming moet reizen. Voorburg is deze ochtend het lastigst te bereiken. Andere reizigers hoeven hun plannen niet zo drastisch aan te passen.
Ook bij de oprit naar de A12 is het rustig. Vijf of zes automobilisten komen er pas bij de grote, verlichte pijl op de afrit achter dat ze de snelweg A12 niet opkunnen. Via Rotterdam is Den Haag wel te bereiken, en daarvoor kiezen de meesten. De Voorweg, die auto's binnendoor via de nieuwe N14 naar de Haagse regio leidt is mogelijk iets drukker dan anders op dit vroege uur. Van files is geen sprake. Een vrijweg lege Sprinter begeleidt de auto's een stukje.
Om twee uur precies worden de twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog door Explosieven Opruimings Dienst tot ontploffing gebracht in een weiland bij de Vinexwijk Leidschenveen. De explosie is ook in Zoetermeer te horen. Incidenten doen zich niet voor.

Letterlijk bericht Haagsche Courant editie Zoetermeer van 24 november 2003
Verslagen toegevoegd op 25 november 2003


Bericht geplaatst op zondag 23 november 2003
Bron: zie bericht
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen Den Haag - Gouda

Dewi heeft op zaterdag 30 april 2016 de volgende reactie geplaatst.

biografie

ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!!

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |