ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 367 / 368?print=1 / 369 >

Brand in Sprinter op Den Haag Centraal

vrijdag 21 november 2003

Station Den Haag Centraal is vrijdagavond 21 november korte tijd ontruimd door een brand in een Sprinter. De stationshal stond vol rook en de machinist van de trein liep ademhalingsmoeilijkheden op. Volgens de NS gaat het om brandstichting.

Het betrof treinstel 2028 welke om 23:40 had moeten vertrekken naar Zoetermeer. Zoals gebruikelijk stond de trein bestaande de uit de 2028 en 2025 op spoor 9. Door de brand lag het treinverkeer van en naar Den Haag Centraal korte tijd stil. Rond 00:30 uur ging de stationshal weer open en kwam het treinverkeer weer langzaam gang.

De brandmelding kwam op 23:42 binnen bij de treindienstleiding. Toen werd een deel van de bovenleiding spanningsloos gezet. Kort daarna werd al het treinverkeer stil gelegd in verband met de ernstige rookontwikkeling in de hal. Om 00:45 werd het treinverkeer weer hervat. Het bewuste treinstel is later door een driedelige soortgenoot naar het opstelterrein Binckhorst gesleept.
De daders zijn gefilmd door de in het treinstel aanwezige camera's.

Bericht toegevoegd op 25 november 2003
Aangevuld op 29 november 2003

Klik hier voor een foto op Nu.nl van Wilco Havenaar

Minderjarigen verdacht van treinbrand

De spoorwegpolitie heeft vier minderjarigen aangehouden in verband met de brand vorige maand in een treinstel en de daaropvolgende ontruiming van het Centraal Station in Den Haag. Bij het opsporen van de verdachten maakte de politie gebruik van opnames van een camera in de trein. Het Korps Landelijke Politiediensten heeft dat woensdag laten weten. De stationshal werd op 21 november ontruimd nadat deze vol rook was komen te staan. Oorzaak was een brand in een Sprinter van de Stadslijn Zoetermeer. Het was meteen duidelijk dat het om brandstichting ging. Van de vier arrestanten, allen afkomstig uit de regio, is een hoofdverdachte in verzekering gesteld. De rest is na verhoor weggestuurd.

Letterlijk bericht Nu.nl
Bericht toegevoegd op 29 december 2003

Schade treinbrand Den Haag 400.000 euro

De totale schade als gevolg van de brand in een treinstel in Den Haag op 22 november, bedraagt 400.000 euro. De Nederlandse Spoorwegen willen het bedrag op de daders gaan verhalen. Volgens een schatting van de NS, kost het herstel van het treinstel 350.000 euro, maar door de verkeerschaos en schadeclaims van reizigers komt het totale schadebedrag uit op 400.000 euro. Door de brand op 22 november moest de hal van station Den Haag Centraal worden ontruimd. Vier verdachten zijn inmiddels aangehouden.

Letterlijk bericht RTV-West zaterdag 13 december 2003
Bericht toegevoegd op 29 december 2003


Bericht geplaatst op dinsdag 25 november 2003
Bron: zie bericht
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram | Sprinter / materieel | Station Den Haag Centraal | Camera's

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |