ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 372 / 373 / 374 >

Hekwerk tegen oversteken spoorlijn

donderdag 11 december 2003

Het prikkeldraad waarmee het open bermgedeelte bij station Zoetermeer Oost (aan de kant van de Zuidweg) provisorisch werd afgescheiden van de spoorlijn is sinds vorige week vervangen door een hoog hekwerk. Kortgeleden vestigde de Postiljon de aandacht op deze locatie, waar sommige treinreizigers een korte maar gevaarlijke oversteek maakten naar het tegenoverliggende perron.

Het pas geplaatste hek moet ervoor zorgen dat er een einde komt aan het gebruik van deze hachelijke sluiproute, die zich bevindt aan het einde van de rij fietscabines aan de Zuidweg-zijde.
Zoals bekend razen op dit spoorgedeelte ook met regelmaat intercity-treinen langs, terwijl er aan de andere kant bijvoorbeeld met een stoptrein binnenkomt. Nadat er op het open stuk berm eerst prikkeldraad was geplaatst hebben getuigen gezien dat er nog steeds mensen waren die de levensgevaarlijke oversteek naar het perron waagden.
Nu het bermgedeelte met een degelijk hekwerk is afgescheiden van de spoorlijn is de situatie een stuk veiliger geworden.

Aanvulling
De vertrektijd van de stoptrein naar Den Haag, is inderdaad nagenoeg gelijk aan de passeertijd van de Intercity uit Den Haag naar Groningen/Enschede: .18 en .48.


Bericht geplaatst op donderdag 11 december 2003
Letterlijk bericht Postiljon van 11 december 2003
Meer nieuwsberichten over

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |