ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 406 / 407 / 408 >

Werkzaamheden Stadslijn en Goudse lijn 28 februari - 14 maart

zaterdag 28 februari 2004

Zaterdag 28 en zondag 29 februari, en zaterdag 13 en zondag 14 maart
In het weekend van 28 en 29 februari, en het weekend van 13 en 14 maart wordt er bij Woerden gewerkt aan het spoor. Hierdoor rijden de intercity en de sneltrein op de Goudse lijn niet tussen Den Haag en Utrecht. Als vervanging rijdt de stoptrein Den Haag Centraal - Gouda Goverwelle elk kwartier. Dus op station Zoetermeer richting Gouda om .07 .22 .37 .52. In de richting Den Haag zijn de tijden hetzelfde, wat betekent dat de normale stoptrein van .20 en .50 twee minuten later rijdt.
Reizigers naar Woerden en Utrecht dienen in Gouda de NS-bus te pakken.

Zondag 29 februari
Op zondag 29 februari vinden hei-werkzaamheden plaats bij Centrum West. Hierdoor is er tot 18:00 geen treinverkeer mogelijk. De Zoetermeer Stadslijn zal dan in het geheel niet rijden. De NS zetten een bus in tussen station Zoetermeer/Driemanspolder en Centrum West. Op station Zoetermeer kan worden overgestapt op de treinen van/naar Den Haag Centraal. Houdt u wel rekening met de aangepaste dienstregeling op de Goudse lijn (4x/uur stoptrein), zoals hierover staat vermeld.
Reizigers op Voorburg 't Loo en Leidschendam-Voorburg moet er rekening mee houden dat er maar één trein per uur rijdt (de Hofpleinlijn) in plaats van vijf per uur normaal gesproken. Vanaf deze stations naar Zoetermeer dient men via Den Haag Centraal te reizen. Andersom geldt uiteraard hetzelfde.

Er wordt NIET gezorgd voor vervangend vervoer naar de andere stations in Zoetermeer: Voorweg, Stadhuis, Palenstein, Seghwaert, Leidsewallen, De Leyens, Buytenwegh, Meerzicht, Delftsewallen en Dorp zijn alleen te voet te bereiken.
Treinkaartjes zijn op 29 februari weliswaar geldig op de stadsbus maar die rijden juist naar de wijken waar de Sprinter niet rijdt (Rokkeveen, Noordhove, Oosterheem). De Leyens en Leidsewallen zijn nog enigzins te bereiken met bus 70 Centrum West - Noordhove (2x/uur), halte 't Lange Land. In de omgeving van Dorp en Delftsewallen rijdt buslijn 71/72 (beide elk uur) en streeklijn 170 naar Centrum West en station Zoetermeer en Zoetermeer Oost. Voor deze stations is uiteraard station Zoetermeer Oost ook een goede optie. Station Stadhuis is bereikbaar met bus 71/72, 75 en 173, maar ligt op loopafstand van Centrum West. Lijn 76 rijdt over de Australiëweg met aan de ene zijde de wijk Palenstein en aan de andere kant de wijk Seghwaert.

De eerste trein die na afloop van de werkzaamheden weer rijdt is de trein rechtsom vanaf Den Haag Centraal 17:55 (Centrum West 18:11).
Bustijden in en om Zoetermeer zijn hier op te vragen

Nachtsprinter 28/29 februari
De Nachtsprinter in de nacht van 28 op 29 februari rijdt eveneens niet, maar wordt wél compleet vervangen door een bus. Dit zijn de tijden:

Den Haag Centraal  3:39
Voorweg       3:52
Centrum West    3:55
Stadhuis      3:58
Palenstein     4:01
Seghwaert      4:04
Leidsewallen    4:07
De Leyens      4:10
Buytenwegh     4:13
Meerzicht      4:16
Driemanspolder   4:19
Centrum West    4:22
Voorweg       4:25
Den Haag Centraal  4:38

1 en 2 maart
Ook op maandag 1 en dinsdag 2 maart zijn er werkzaamheden bij Centrum West, maar dan 's avonds. Hierdoor rijden de treinen vanaf 20:15 alleen nog linksom. De trein die om 19:55 uit Den Haag vertrekt (Centrum West 20:10), is de laatste die rechtsom rijdt.
Na een rit over de lus blijven de treinen op Dorp 14 minuten wachten, om vervolgens om .00 en .30 de rit naar Centrum West en Den Haag te vervolgen. De trein rijdt hierbij op de tijden van de rechtsom, namelijk Centrum West vertrek .03 en .33. Oorzaak van deze gewijzigde dienstregeling met lange wachttijd op Dorp is het feit dat er maar één spoor beschikbaar is, waardoor de treinen tussen Centrum West en de Leidschendamse werkplaats op elkaar moeten wachten.

Voor reizigers vanaf de lus tussen Stadhuis en Driemanspolder richting Den Haag, is het sneller om op station Driemanspolder/Zoetermeer over te stappen op de 'Goudse lijn'-stoptrein naar Den Haag op spoor 3. Deze vertrekt om .20 en .50. In de tegenovergestelde richting gaat dit niet op: de rechtsom rijdt immers niet.

1 - 5 maart & 8 - 11 maart
In de week van 1 t/m 5 maart en de week van 8 t/m 11 maart zijn er weer reguliere werkzaamheden op de Zoetermeer Stadslijn, met respectievelijk alleen linksom, danwel rechtsom verkeer.

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 februari rijdt de Zoetermeer Stadslijn tussen 09:05 en 15:05 alleen linksom.
De treinen die normaal gesproken rechtsom rijden, gaan tussen de genoemde tijden ook linksom, waardoor een kwartierdienst linksom ontstaat. Reizigers die 'stroomopwaarts' (rechtsom) willen, kunnen meerijden tot Centrum West, en daar overstappen op de trein van spoor 1 (de linksom).
De trein van 08:40 van Centrum West (Den Haag Centraal 08:25) is de laatste die rechtsom rijdt. De trein van 15:10 van Centrum West (Den Haag Centraal 14:55) is de eerste die weer rechtsom zal gaan rijden.

Van maandag 8 tot en met donderdag 11 februari rijdt de Zoetermeer Stadslijn tussen 09:20 en 15:20 alleen rechtsom.
De treinen die normaal gesproken linksom rijden, gaan tussen de genoemde tijden ook rechtsom, waardoor een kwartierdienst rechtsom ontstaat. Reizigers die 'stroomopwaarts' (linksom) willen, kunnen meerijden tot Centrum West, en daar overstappen op de trein van spoor 1 (de rechtsom).
De trein van 08:55 van Centrum West (Den Haag Centraal 08:40) is de laatste die linksom rijdt. De trein van 15:25 van Centrum West (Den Haag Centraal 15:10) is de eerste die weer linksom zal gaan rijden.
De werkzaamheden in de laatste week duren dus niet een hele werkweek zoals gebruikelijk, maar slechts vier dagen.

De werkzaamheden bestaan uit onderhoud aan de seinen en de stroomvoorziening.

Bericht toegevoegd op 18 februari 2004
Aanpassing op 24 februari: reguliere werkzaamheden niet tot vrijdag 12 maar tot donderdag 11 maart

Aanvulling op 12 maart De werkzaamheden in de laatste week zijn toch tot vrijdag 12 maart. De informatievoorziening van NSR loopt van vrijdag tot en met donderdag, en daar ben ik ingetrapt. In de informatievoorziening wordt dan namelijk niet gesproken over de vrijdag, nee die komt later in een aparte vermelding. Lekker statisch. Desondanks mijn excuus, want meestal houdt ik er wel rekening mee.

De materieelinzet in de uitgebreide stoptreindienst op 28 februari was wisselend. Tussen Den Haag en Gouda reed zogenaamd materieel ´64, Citypendels in combinaties van drie en een DD-AR. Helaas klopte de tijden op de tijdelijke vertrekstaten niet met die, die op internet door de planner gegeven worden. Aanvulling op 26 maart 2005 De werkzaamheden met complete uitval van de Zoetermeer Stadslijn golden ook op zondag 11 april 2004.


Bericht geplaatst op woensdag 18 februari 2004
Eigen nieuws; woensdag 18 februari 2004
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen Den Haag - Gouda | Werkzaamheden en geplande aanpassingen tram

Irma Rijnenberg heeft op vrijdag 6 april 2012 de volgende reactie geplaatst.

a.s. zondag 8/4-12 reis ik van Ede-centrum via Amersfoort naar Utrecht Centraal en met de intercity naar Gouda. Daar stap ik over op de sprinter richting Zoetermeer. In Zoetermeer moet ik bij halte Meerzicht uitstappen. Welke haltes passeer ik vanaf Gouda tot halte Meerzicht Zoetermeer? m.d. Irma

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |